„Nu am crezut în teoriile conspirației până nu am ajuns să le...

„Nu am crezut în teoriile conspirației până nu am ajuns să le trăiesc”!

0 65

„Nu am crezut în teoriile conspirației până nu am ajuns să le trăiesc.”

Nu am crezut în teoriile conspirației până nu am ajuns să le trăiesc. Las informațiile astea aici, voi decideți ce faceți cu ele. Comentariile nu sunt deschise, pentru că nu este o situație în care să îmi doresc conflicte, polemici, dezbateri de orice fel.
Ne-am testat toți trei pentru a călători, iar testul Freyei (7 ani) a ieșit pozitiv. Testele au fost antigen. La recomandarea personalului medical, i-am făcut testul PCR invaziv, fiind cel mai sigur de până la această oră / cu acuratețe maximă dintre cele disponibile pe piață. Nu ne-a spus nimeni să facem asta, însă până la așteptarea rezultatului PCR ne-am autocarantinat. A ieșit a doua zi. NEGATIV. Moment în care i-am putut genera Green Pass Freyei.
Cei care cunosc procedura știu bine că sistemul identifică automat individul minor/major după CNP și identifică automat și rezultatul negativ al unui test. Green Pass reprezintă permisul de liberă circulație, cu scanarea acestuia, atât în România, cât și în alte țări UE care l-au adoptat.
Iată că România este peste reglementările UE, iar la DSP este încă noaptea minții după un an și jumătate de pandemie. Ce s-a întâmplat? Primesc un telefon la aproximativ 4 zile de la testul pozitiv și mi se râde la telefon nonșalant și mi se spune că trebuie să ne carantinăm, moment în care răspund că nu e cazul pentru că testul PCR cu acuratețe mai mare, făcut la recomandarea personalului medical, a ieșit NEGATIV. Mi se râde în continuare și mi se spune că nu sunt singura în situația asta și că asta e regula.
Îmi dau sms cu testul pozitiv în timp ce vorbesc cu ei. Le cer sms și cu testul negativ. Mi se spune că nu contează, fiindcă și dacă am mai multe teste și iese unul singur pozitiv, doar acela contează. Poate înțelegeți și voi în acest caz cum am ajuns să ajungem de la 0 la 11.000 de cazuri în câteva săptămâni.
Următoarele lucruri care mi s-au spus în încercarea de a-mi vinde “oferta” ca să nu zic de a mă “mitui” au fost halucinante. Și mă bucur că am fost anunțată la începutul conversației că este înregistrată. Mi s-a spus că îi vor trimite și dnei. doctor de care aparține Freya o adresă și că va figura copilul meu ca și pacient care a făcut boala.
“Știți că oricum se cere Green Pass peste tot acum. Îi scoateți certificat și 6 luni stați liniștiți.” I-am explicat că nu am nevoie de acest certificat și că ne vom testa și ni-l vom scoate dacă va fi nevoie. Mai mult, i-am spus răspicat și clar că nu vreau să figureze copilul meu cu absolut nici o boală pe care nu o are, nu pentru că o spun eu, ci pentru că o spune testul PCR. Am și sunat-o pe dna. doctor și i-am și spus că va primi această adresă și să nu cumva să apară Freya în nici un sistem cu o boală pe care nu o are. A doua chestie, mă întreabă cine locuiește la această adresă, pe care i-am spus-o clar și pe care a scris-o greșit, eu fiind în casă și ea întrebându-mă dacă sunt sigură că există adresa respectivă. Competență la nivel maxim.
Îi explic că doar eu și tatăl. Moment în care îmi vinde în continuare “oferta” și îmi spune că putem cere concediu medical de la angajatori. I-am răspuns că răspund pe pielea mea pentru situație. S-a blocat un pic. Deci există și oameni care se bucură de aceste “beneficii”.
În ciuda discuției avute și dovezilor prezentate de mine, mi s-au trimis în continuare decizii de carantinare cu adresa greșită și retroactiv, la 4 zile de la testul pozitiv al Freyei, dar cu data testului.
În prezent suntem carantinați, am trimis o adresă către DSP pentru carantina impusă în mod abuziv și ne bucurăm că suntem sănătoși. Din experiența celor cu situații similare, anul trecut am fi fost și plimbați cu izoleta și internați cu forța. Decid să merg mai departe. Sunt puține lupte în care intru, pentru că nu sunt ale mele. Dar asta e despre copilul meu, deci e a mea clar.

Autor: Valeria Tudor

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.