Nu a vândut nimeni Ardealul! Ciolacu: Solicit serviciilor secrete să iasă...

Nu a vândut nimeni Ardealul! Ciolacu: Solicit serviciilor secrete să iasă public și să informeze dacă sunt adevărate acuzațiile preș. Iohannis

0 62

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, după respingerea în Senat a proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc, că „o minciună nu trebuie să distragă atența”.
Șeful interimar al PSD a cerut servicilor secrete să iasă public și să clarifice dacă sunt adevărate sau nu acuzațiile președintelui Klaus Iohannis.
„Să nu lăsăm o minciună să ne distragă ateția. Proiectul privind autonomia a fost respins în Senat acum. El nu fost adoptat niciodată în Camera Deputaților, să fie clar. Guvernul a trimis un punct de vedere abia după îndeplinirea termenului de adoptare tacită, respectiv după patru luni de zile. Au trimis patru cuvinte. Asta a blocat procedura de respingere în Camera Deputaților. S-a întrebat vreodată președintele dacă Guvernul lui și-a făcut treaba? Nu, nu a avut timp”, a declarat Ciolacu la Parlament.

Social democratul a mai spus că președintele a venit cu „un atac grosolan” „Azi am avut senzația că Vadim Tudor trăiește și este președintele României. (…) Dragi români, nu a vândut nimeni Ardealul și nu o să-l vândă niciodată”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a solicitat Serviciilor de informații să iasă public și să spună dacă au trimis șefului statului vreo informare referitoare la acuzațiile pe care Klaus Iohannis le-a adus la adresa PSD.
„Solicit serviciilor de informații să iasă public și să spună dacă eu am trimis președintelui Iohannis vreo informare referitoare la acuzațiile aduse la adresa mea și a PSD pentru că nu poți duce lupta electorală la un asemenea nivel. Vorbim de responsabilitatea celei mai înalte funcții în statul român”, a mai spus Ciolacu.

Vă reamintim că PSD a convocat în regim de urgență plenul Senatului pentru a dezbate proiectul privind Ținutul Secuiesc.
În urma dezbaterilor senatorii au respins cu 126 de voturi împotrivă si 9 voturi pentru proiectul de lege care a creat scandal la nivel politic între președintele Klaus Iohannis și PSD.
Cu excepția UDMR, toate partidele parlamentare au votat împotriva inițiativei legislative.

Trebuie subliniat faptul că președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri atacul în situația în care se știa soarta proiectului încă din prima parte a lunii martie a.c. cănd în Camera Deputaților a trecut tacit proiectul de lege care acorda Ținutului Secuiesc autonomie.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.