Novembristii nu-si pierd indemnizatiile

Novembristii nu-si pierd indemnizatiile

0 63

Novembristii pot sta linistiti. Ordonanta 80, care suspenda pentru un an indemnizatiile unor revolutionari, nu-i va afecta pe demonstrantii de la 15 noiembrie 1987. Acestia intra in categoria celor arestati, deportati si condamnati si nu vor pierde indemnizatia.
In 2012, potrivit ordonantei 80, 12 000 de indemnizatii ale remarcatilor vor fi suspendate pe parcursul intregului an. Masura a fost luata, spun autoritatile, pentru a tria adevaratii revolutionarii de impostori. Novembristii nu vor fi afectati de aceasta ordonanta, pentru ca fac parte din categoria revolutionarilor raniti, arestati sau deportati. Nici ranitii si urmasii eroilor martiri in Revolutia din decembrie 1989 nu sunt afectati de aceasta ordonanta, care a starnit deja conflicte intre luptatori chiar la Brasov.
Pe parcursul anului viitor vor fi analizate dosarele revolutionarilor pentru care s-a dispus suspendarea indemnizatiilor, pentru a se determina cine merita si cine nu sa mai primeasca in continuare indemnizatia de la stat.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.