Novak Djokovic s-a impus, pentru a opta oară, Australian Open

Novak Djokovic s-a impus, pentru a opta oară, Australian Open

0 88

Novak Djokovic a dat proba valorii și rezistenței lui și în finala de la Australian Open, încheiată duminică la prânz în România, adică aproape de miezul nopții la Melbourne. Finala cu germanul Dominic Thiem a fost disputată cu mult suspans. Sârbul a câștigat primul set, cu 6-4, după care Thiem a revenit incredibil și, impulsionat de mare parte din public, a câștigat următoarele două seturi. Apoi, Djokovic, cu proverbiala lui rezistență fizică și, mai ales, psihică, a avut, la rândul lui, o revenire formidabilă și a câștigat setul al patrulea, după care cel decisiv, triumfând, din nou, în Australia. Scor final : Djokovic – Thiem 6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4.  

Djokovic ajunge astfel la 17 titluri de Grand Slam, al treilea în ierarhia all-time, apropiindu-se de rivalii săi Roger Federer (20) și Rafael Nadal (19), cursa dintre cei trei anunțându-se spectaculoasă în restul anului. Novak Djokovic revine pe primul loc în lume începând de luni.

Celelalte titluri ale lui Nole la Melbourne au venit în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 și 2019.

Dominic Thiem pierde a treia sa finală de Grand Slam, precedentele două fiind jucate în ultimii doi ani la Roland Garros.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.