Noutati in lupta pentru stoparea cancerului de san

Noutati in lupta pentru stoparea cancerului de san

0 58

Un medicament impotriva atacurilor cerebrale ar putea actiona asupra cancerului de san distrugand celulele maligne fara sa le afecteze pe cele sanatoase, au indicat joi cercetatori israelieni, relateaza AFP.
O echipa de cercetatori condusa de profesorul Malka Cohen Armon de la Universitatea din Tel Aviv a anuntat ca a stopat propagarea cancerului de san la soareci injectandu-le o substanta, Poly (ADP-ribose) polymerase (PARP), destinata sa apere celulele creierului.
”Experimente in laborator au aratat deja ca acest tip de medicament actioneaza asupra cancerului de san de tip ereditar, insa am constatat ca este eficient si in cazul altor forme de cancer de san, ceea ce deschide noi perspective in tratamentul general al cancerului”, a declarat profesorul Shai Izraeli, participant la proiect.
”Experimentul a dovedit in mod spectaculos ca soarecii bolnavi de cancer de san s-au vindecat fara ca tratamentul sa le dauneze cumva”, a precizat acest cercetator de la spitalul Shiba din Tel Aviv.
El a subliniat ca nu este vorba in acest stadiu decat de lucrari in laborator pe animale, iar rezultatele nu pot fi valabile automat si pentru oameni. Studiul a fost publicat in revista medicala Breast Cancer Research.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.