Noul Testament fiscal al lui Boc

Noul Testament fiscal al lui Boc

0 108

Dupa un afront precum cel suferit de premierul Boc la caminul de batrani din Cluj la care a impartit cadouri, in mod normal Sorin Blejnar ar trebui sa treaca la actiune. Mare minune sa nu-si fi trimis deja handralaii preceptori la babatia care i-a facut o aroganta piticului guvernamental si a vrut sa-i dea zece lei pentru pachetul de Pasti primit din mana premierului. Bunicuta merita un proces pentru tentativa de mituire a unui slujbas al statului de sa-i piara cheful sa mai strecoare pe viitor bacsis maharilor de la Guvern. Cum biata femeie nu se poate proteja de ancheta fiscala ce se va abate pe capul ei, merita sa-i construim un inceput de aparare. Ma gandesc ca, saraca, a aflat de la televizor ca Botis de la Munca si-a dat demisia de onoare dupa ce presa l-a prins cu mainele-amandoua plus ale nevesti-sii in buzunarul statului si al Europii. Tot de-acolo a aflat ca Emil sarmanu’ a preluat si atributiile lui Nelu, ca tot statea el la munca peste program. L-o fi vazut asa haituit si mititel si s-o fi gandit sa-i dea de-o felie de cozonac, sa-i mai treaca gustul de painea neagra a guvernarii.
Asta in cazul ca l-a recunoscut. Daca nu l-a confundat cu baietii din camin care vin sa-ti schimbe asternuturile numai daca le dai si lor de-o bere-doua. I s-o fi parut si ei suspect ca baiatul e la costum, dar cu reformele lu’ Cseke de la Sanatate nu-i de mirare ca brancardierii si infirmierii se poarta la patru ace dupa ce spitalele s-au inchis atat de repede ca medicii n-au mai avut timp sa predea halatele.
Ma incearca insa o banuiala ceva mai sinistra. Sigur ca l-a recunoscut. E prichindelul cu coasa de la pensii si salarii si, mai nou, de la diverse indemnizatii si sporuri de munca, dupa ce se familiarizeaua cu parohia lui Botis. Ce si-o fi zis femeia? Ce sa mai astept fluturasul ca sa descoper ca iar mi-au ciuntit pensia? Mai bine-i dau de-acum zece lei, sa scutesc guvernul de maculatura.
Asa ca bunicuta scapa de mituire si poate incaseaza chiar o marire pentru clarviziune si anticipare a viitoarelor taieri de venituri din programul Boc. Dar tot o paste – ca e de sezon – si o amenda ca n-a stat la coada ca sa cotizeze in avans. O fi calculat Guvernul ca e imbulzeala mare la renuntat de bunavoie la procente din pensii.
Da’ si Boc s-a tinut tare. N-a pus Botisul la spaga batranei. „Nu-i nevoie” a zis premierul. S-ar putea sa-si ia o sapuneala de la partenerul Traian. Cum nu-i nevoie, cand tara se-mprumuta ca sa plateasca pensii si salarii? Grea guvernarea asta, ce-i drept. Ba de ce iei spaga, ba de ce n-o iei. Nu-i de mirare ca Boc a plecat nedumerit din salonul batranicii, de care s-a despartit remarcand „Vad ca aveti si Biblia pe noptiera, ce frumos!”
Cred ca, dupa ce a plecat presa, sa-ntors sa verifice daca nu cumva e Vechiul Testament si sa-i ofere noua versiune upgradata. Fiindca, prin Noul Testament fiscal, batraneii pot lasa Guvernului mostenire diverse procente din pensie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.