Noul statut al elevului – mai mult respect si reguli mai clare.

Noul statut al elevului – mai mult respect si reguli mai clare.

0 324

Noul an scolar va aduce din toamna cateva noutati in relatia elev-scoala, prin care se impune pe langa mai mult respect si reguli mai clare. Fără telefoane mobile în şcoli. Interdicţia apare în proiectul noului statut al elevului
Maximum şapte ore pe zi la şcoală şi fără telefoane mobile. Sunt doar două dintre noutăţile din Statutul elevului, proiect pus în dezbatere de Ministerul Educaţiei. Oficialii vor ca elevii care jignesc, intimidează sau discriminează colegii să fie aspru sancţionaţi. Însă învăţătorii şi profesorii nu au voie să-i mustre în faţa clasei sau a şcolii.
La cursuri, telefoanele mobile pot fi folosite ca material didiactic sau dacă este o urgenţă. Însă doar profesorii pot decide acest lucru.
Elevii au acces în şcoală, în timpul programului, fără limitări din partea conducerii, precum conditia  a avea uniformă.
Scăderea notei la purtare şi exmatricularea se validează în consiliul profesoral. Directorul comunică în scris sancţiunea atât părintelui, cât şi elevului. Acesta mai primeşte o şansă şi dacă are un comportament fără abateri, după opt săptămâni sau la încheierea semestrului, sancţiunea se poate anula.
La fiecare 10 absenţe nejustificate pe semestru, elevul poate pierde un punct din nota la purtare.
Noul statut al elevului interzice în şcoli drogurile şi substanţele etnobotanice, jocurile de noroc, armele de foc, petardele, produsele pirotehnice şi spray-urile lacrimogene sau paralizante.
Pe lista neagră sunt şi materialele electorale, de prozelitism religios, obscene sau pronografice.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.