Noul stadion brasovean – o bijuterie

Noul stadion brasovean – o bijuterie

0 75


Cel putin asa arata in proiect si in sperantele investitorilor.


Acestia sunt Ioan Noculae, patronul grupului de firme Prescon si al echipei de fotbal FC Brasov, pe de o parte, si Primaria Brasov, prin primarul George Scripcaru, investitia fiind supota in proportie egala.


Stadionul va fi la standarde mondiale, cu o capacitate de 23.000 de locuri si tribune acoperite, amplasate aproape de teren, ca in Anglia, putand fi folosit doar pentru intreceri de fotbal.


Capacitatea a fost stabilita tot dupa norme internationale, care spun ca un stadion trebuie sa aiba locuri in proportia de 10% din populatia adulta a unui oras, dupa cum declara Dinu Gheorghe, presedintele executiv al clubului.


In prima faza, cu o durata de circa 12 luni, se va executa stadionul propriuzis, in urmatorul an urmand sa fie amenajate si anexele, adica hoteluri, magazine, alte utilitati sportive, reiese din cele declarate de Ioan Neculaie.


Primarul Scripcaru arata ca in trei luni va fi eliberat terenul de vechile constructii, care nici nu aveau autorizatie de functionare, deci, in acte, nici nu exista. Dupa care se va trece la constructia noului stadion.


Deasemenea va lua fiinta si un muzeu al clubului, incepand cu anii ’50.


Sa speram ca nu va interveni ceva si Brasovul va avea, in sfarsit, ce merita.


?


Dan Bota ?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.