Noul PNL isi da afara doi europarlamentari – Renate Weber și Norica...

Noul PNL isi da afara doi europarlamentari – Renate Weber și Norica Nicolai, excluse din PARTID!

0 526
Conducerea vechiului PNL a decis, miercuri, sa propuna excluderea din partid a europarlamentarelor Norica Nicolai si Renate Weber, motivul constituindu-l faptul ca cele doua s-au afiliat grupului ALDE din Parlamentul European, refuzand sa adere la grupul PPE.

Surse din partid au declarat ca propunerea de excludere a Noricai Nicolai si a Renatei Weber va fi transmisa Biroului Politic National al PNL, care, potrivit noului Statut al formatiunii rezultate in urma fuziunii, va lua decizia finala in acest caz.

La finalul sedintei, purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a confirmat informatia si a precizat ca cele doua au fost excluse pentru ca au incalcat statutul partidului.

Europarlamentarele Norica Nicolai si Renate Weber au decis, in urma fuziunii dintre PNL si PDL si a trecerii liberalilor la familia popularilor europeni, sa treaca la grupul ALDE din Parlamentul European.
Conducerea PNL le-a transmis celor doua sa revina in grupul PPE, la un moment dat existand si un ultimatum in acest sens.
In urma deciziei europarlamentarelor de a ramane afiliate la ALDE, conducerea vechiului PNL a stabilit ca acestea nu respecta deciziile partidului si a decis sa popuna forului de conducere al noului PNL excluderea lor din partid.

Norica Nicolai a spus, miercuri, la Antena 3, ca era o decizie previzibila.
„Era o decizie previzibila pentru acest nou partid (…) In sfarsit sunt un om liber. Niciodata in cariera mea nu am facut compromisuri. Am explicat si in congresul PNL ca nu sunt de acord cu aceasta fuziune. Niciodata nu voi spune altceva. Este un gest de onestitate politica. Nu am alte comentarii de facut pentru aceasta decizie. Sigur, raman europarlamentar liber, membru si vicepresedinte al ALDE”, a afirmat Nicolai.
Ea a mai spus ca nu a participat la nicio reuniune a PNL.
„Nu am participat la nicio reuniune a PNL si cred ca decizia pe care au luat-o astazi, dupa ce ne-au somat sa trecem la PPE, si pe mine, si pe doamna Weber, este o decizie pe care PNL si-o asuma si pe care eu o respect”, a adaugat Norica Nicolai.

Si Renate Weber a explicat ca nu este surprinsa de decizia partidului, dar ca si-ar fi dorit sa aiba o discutie cu conducerea PNL inainte de a se ajunge la aceasta masura.
In luna iulie a anului trecut, eurodeputatul PNL Norica Nicolai s-a inscris in grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European, din care au facut parte liberalii romani pana la decizia partidului de a trece la PPE.
„Mi-am depus adeziunea la grupul ALDE deoarece in alegerile europarlamentare am candidat sub aceasta sigla, iar eu am obtinut voturile romanilor in calitate de candidat al ALDE si imi pastrez aceasta pozitie”, isi motiva decizia Norica Nicolai. In reuniunea Delegatiei permanente a PNL in care s-a luat aceasta decizie, ea s-a abtinut de la vot. Ulterior, ea a criticat in presa aceasta decizie.
In noiembrie 2014, si europarlamentarul Renate Weber a decis sa paraseasca Partidul Popular European pentru a reveni la liberalii din ALDE.

Conducerea vechiului PNL a decis miercuri excluderea din partid a europarlamentarilor Renate Weber și Norica Nicolai, potrivit unor surse politice. Propunerea de excludere a celor doi europarlamentari va fi făcută Biroului Politic Național al PNL.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.