Noul Cod al Educatiei – parasit de sindicalisti

Noul Cod al Educatiei – parasit de sindicalisti

0 173

Cu toate ca s-a facut atat de multa valva in ceea ce priveste noul cod al educatiei, se pare ca intregul proiect este pe cale sa se sparga intocmai ca un balon de sapun.
Liderii de sindicate au incins spiritele la minister, declarand ca ei nu pot lucra in acest ritm draconic, iar noul cod este imposibil de terminat pana la data de 14 august 2009, propusa ca data limita, pentru a putea fi aplicat din anul scolar 2009/ 2010.
Sindicalistii recunosc ca Ministerul Educatiei avea timp sa pregateasca acest Cod inca din luna aprilie, iar documentul ar fi trebuit dat inainte de a incepe negocierile, unde sa se vina cu propuneri concrete.
Reactia ministresei de la Educatie este de-a dreptul disperata, la auzul acestor reactii neasteptate: ‘Daca plecati, pe mine ma ingropati!'”, scrie Cotidianul. Asadar, daca toata tevatura de pana acum s-a dovedit inutila, ministerul Educatiei si Cercetarii isi merita numele de „Cooperativa Muncca in Zadar”.
„Este foarte clar ca noi nu vom avea timp sa discutam tot pachetul de legi pana pe 13-14 august. Se lucreaza 12 ore si sambata si duminica. De abia am parcurs legea preuniversitarului si a superiorului. Astazi ne-au dat Statutul cadrului didactic si se doreste un ritm pompieristic. Statutul e doar pentru preuniversitar, pentru universitar inca nu e facut. Iar noi, oricat de specialisti am fi, ne este imposibil sa venim cu propuneri pertinente cand avem un document la prima vedere, facut de minister de pe o zi pe alta. Deci nu este exclus sa ne retragem din negocieri”, a declarat Liviu Marian Pop, secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, pentru ziarul citat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.