Noul CL si-a inceput activitatea cu un scandal

Noul CL si-a inceput activitatea cu un scandal

0 58

Proaspat alesul Consiliu Local si-a inceput activitatea in mod traditional, cu un scandal. Majoritari in consiliu, avand 15 consilieri, democrat liberalii au facut legea. In timp ce acestia au mers drept la tinta, semnatarii acordului de colaborare PSD-PNL-UDMR s-au certat atat cu oamenii lui Scripcaru, cat si intre ei, sfarsind prin a parasi sala. Intrucat si fara ei deciziile s-au putut lua, fiind necesara majoritatea simpla a celor prezenti, sedinta a data castig de cauza democrat-liberalilor.
Prima nemultumire a fost legata de comisia de validare, pe care democrat-liberalii au constituit-o dupa placul lor, din trei consilieri PD-L, unul UDMR si unul PSD. PNl nu a avut reprezentanti in comisie.
Al doilea motiv de cearta a aparut la validare, cand s-a ridicat problema invalidarii fostului viceprimar liberal Gabriel Andronache. Banuit probabil ca s-a vandut, datorita bunei colaborari din mandatul trecut cu primarul George Scripcaru (buna colaborare insemnand ca Scripcaru a facut si Andronache a luat act), liberalii au pomenit de retragerea sprijinului politic pentru Andronache. Potrivit consilierului Adrian Maxim, decizia de excludere din PNL a lui Andronache ar fi fost semnata de Calin Popescu Tariceanu. Doar ca decizia in cauza era lipsa la dosar, deci ca si inexistenta. Mai mult, liberalii sustin ca Andronache ar fi depus o hartie de renuntare la mandat, care hartie s-a volatilizat. „Am constat ca se intampla lucruri grave din moment ce acea hartie a disparut. Nu putem participa la astfel de fraude, comisia se pare ca nu tine cont de decizia PNL”, a declarat consilierul liberal Adrian maxim. Pana la urma Andronache a fost validat de Comisie. Singurul invalidat a fost Vasile Bran. Apoi a urmat parasirea salii de catre reprezentantii opozitiei.
Fara sa fie deranjati, cosnilierii PD-L si-au nominalizat ambii viceprimari, Adrian Gabor si Gantz Miklos Sandor. Putem spune ca PD-L taie si spanzura in noul consiliu.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.