Noual an incepe cu o vreme frumoasa si rece

Noual an incepe cu o vreme frumoasa si rece

0 106
 
Noul an incepe cu vreme rece, geroasă în cea mai mare parte a ţării, îndeosebi dimineaÅ£a. “Recordurile” de ger vor fi inregistrate în Transilvania ÅŸi în Moldova. Ca aspect general, ne vom bucura de vreme frumoasă, cu cerul mai mult senin.
Vântul e mai alert doar prin sudul Banatului ÅŸi pe crestele montane înalte. CeaÅ£a este prezentă îndeosebi în zonele joase din est ÅŸi pe arii restrânse va persista. Până la amiază mercurul din termometre ajunge la valori maxime cuprinse în general între -6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei ÅŸi 8 grade în Dealurile de Vest, unde putem vorbi despre o vreme usopr mai caldă decât în mod normal. 
Prima zi din an începe cu ger, mai ales în centrul ÅŸi în estul Transilvaniei, dar soarele e prezent întreaga zi ÅŸi reuÅŸeÅŸte să aducă mercurul din termometre la amiază la valori de 0 grade la Sibiu ÅŸi la Tg Mures. Mai frig în depresiuni, până la -3 garde la Miercurea Ciuc. Izolat în zonele joase, mai ales pe văi, e posibil să fie ceaţă la primele ore.
TuriÅŸtii care îÅŸi petrec sfârÅŸitul de an ÅŸi primele zile ale anului viitor la munte au parte de o vreme de vacanţă perfectă. Chiar dacă dimineaÅ£a e geroasă în zona Carpatilor Orientali ÅŸi Meridionali peste zi soarele domină autoritar cerul ÅŸi face că vremea să fie foarte frumoasă ÅŸi temperaturile să crească. Vântul suflă tare doar izolat pe crestele cele mai înalte. DimineaÅ£a pe văi ÅŸi în depresiuni e ceva ceaţă asociată cu depunere de chiciură, dar nu afectează aspetul plăcut al vremii în ansamblu. Temperatura aerului nu are variaÅ£ii semnificative faÅ£a de ziua precedentă, vorbim despre maxime de7 grade la PăltiniÅŸ, 5 grade la Stană de vale, un grad mai puÅ£in la Predeal ÅŸi un grad la semenic. La altitudini mai mari e ceva mai frig, 0 grade la Ceahlău Toaca.
 
Marti – ziua debutează cu vreme rece în cea mai mare parte a ţării, mai ales în centrul ÅŸi în nord-est. Cerul va fi variabil ÅŸi abia în noatea de marÅ£i spre miercuri norii se mai înmulÅ£esc. Vântul sufla mai tare doar izolat pe crestele munÅ£ilor aÅŸa că nu amplifică semnificativ senzaÅ£ia de frig. DimineaÅ£a, în zonele joase, mai ales cele din sudul ÅŸi estul ţării, va fi ceaţă asociată cu chiciură. La amiază meteorologii prognozează maxime cuprinse în general între -3 grade în Moldova ÅŸi în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei ÅŸi 8 grade în Dealurile de vest.
 
Miercuri norii acoperă doar parÅ£ial cerul ÅŸi regimul termic e apropiat de normalele datei din calendar în cea mai mare parte a ţării, în general între 0 ÅŸi 8 grade.
 
Joi norii se mai înmulÅ£esc  însă despre precipitaÅ£ii vom vorbi de vineri, începând cu regiunile nord-vestice ÅŸi nordice. PrecipitaÅ£iile vin ÅŸi cu o masă de aer mai rece în urmă schimbării circulaÅ£iei atmosferice dinspre nord-vest…
La Brasov, spre sfarsitul saptamanii, incepand de joi seara, sunt posibile ninsori pe o temperatura ce va oscila in jurul valorii de 0 grade Celsius. Presiunea atmosferica va scade pana sambata noaptea cand se va inregistra o valoare de cca. 1000mb. Vantrul va fi si el o prezenta sesizabila alaturi zapada ce se va aduna intr-un firav strat nou.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.