Senzaţionalul turneu final al Cupă Mondiale de rugby 2015, găzduit de Anglia, s-a încheiat în această seară cu victoria ,,extraterestrei” echipe a Noii Zeelande. De fapt,finala a fost o afacere a emisferei sudice a planetei noastre, acolo unde acest sport este artă şi religie. Noua Zeelandă s-a impus clar, cu 34-17, după o partidă pe care a dominat-o, mai ales în partea a doua a primei reprizei şi în prima parte a actului secund. Australia a avut o primă repriză modestă, dar Wallabies au revenit în partea secundă şi au echilibrat scorul, prin două eseuri reuşite de Pocock şi Kudriani. La un moment dat, diferenţa dintre cele două finaliste a fost de doar patru puncte, iar australienii au presat puternic până în 22-ul advers.. Australia s-a apropiat în repriza secundă până la diferenţa minimă din acest meci : 21-17. Finalul a fost apoteotic pentru Noua Zeelandă, care, cu 2 minute înainte de final, a înscris un eseu fantastic, prin Barrett şi ş-a asigurat victoria. All Blacks s-au impus pe merit în faţa rivalilor australieni, la capătul unui meci în care au izbutit trei eseuri, iar Dan Carter nu a ratat decât două puncte, la ultima sa apariţie în tricoul Noii Zeelande.

Finala mică a revenit Africii de Sud, care a trecut de Argentina. La acest turneu final, România a obţinut o singură victorie, împotriva Canadei (17-15), clasându-se pe locul trei în grupă.

Viitorul turneu final al Cupei Mondiale se va desfăşura peste patru ani în Japonia, a cărei echipă a oferit cea mai mare surpriză la acest turneu final, prin victoria împotriva Africii de Sud.

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.