Noua varianta in cazul Marian Cozma

Noua varianta in cazul Marian Cozma

0 187

Investigatiile intreprinse de jurnalisti de la Gazeta Sporturilor scot la iveala un nou unghi din care poate fi privita uciderea handbalistului Marian Cozma, la Veszprem, orasul in echipa caruia juca.
Astfel, investigatiile paralele au scos la iveala faptul ca scandalul nu ar fi pornit, cum s-a vehiculat oficial ideea, de la o chelnarita, ci de la o anume dama Helga Toth, cu care Marian Cosma ar fi avut candva oarece relatii.
Aceasta Helga Toth s-ar fi intalnit, pe 8 februarie, cu handbalistul roman, in clubul de distractii din Veszprem, unde ar fi inceput un dialog nu prea ortodox, tipa jignindu-l crunt pe handbalist, drept care mana acestuia a plecat spre falca damei.
Ranita dublu la obraz, Helga Toth, foarte buna amica a fratilor Beery, Csaba si Tamas, mari oameni de afaceri in localitate, a apelat la acestia ca sa i se repare onoarea.
La randul lor, fratii Beery au apelat la clanul tiganesc, si acresta cunoscut ca un cal breaz in localitate.
Se zice ca acestei gasti de tigani i s-ar fi comandat doar o corectie strasnica a lui Marian Cozma, si nicidecum asasinarea lui. Insa tiganii au scapat fraiele in momentul in care Cozma nu s-a lasat bumbacit asa, aiurea, si ar fi ripostat, ceea ce i-a enervat atat de mult pe tiganii aflati sub influenta unor anumiti stimulenti, incat au scos cutitele si au lovit cu ele.
Dupa care apare cel mai inuman gest din toata povestea aceasta. Helga Toth s-a aplecat asupra trupului handbalistului, aflat intins pe asfaltul trotuarului si sangerand a moarte, si i-ar fi strigat: „Asa-ti trebuie. Mai dai acum in mine?”. Cel putin aceasta este afirmatia martorilor prezenti in imediata apropiere a locului asasinatului.
In tot acest timp, politia maghiara pastreaza o ciudata tacere asupra cazului. Cu totii intelegem confidentialitatea cercetarilor, dar tacerea este, totusi, cam prea mare. Nu cumva este vorba si de o deturnare a cazului, dat fiind faptul ca macazul in Veszprem pare a fi intors in directia dorita de banii celor doi oameni de afaceri, fratii Beery, carora le-ar putea fi subordonat si clanul tiganesc si, nu ar fi exclus, si ceva cadre politienesti?
Se pare insa ca rezolvarea cazului s-ar putea sa vina tot din partea Tigrilor lui Arkan, inrolati acuma in randurile personalului de paza si protectie al societatii de profil apartinand tatalui handbalistului sarb, ranit in timpul aceluias incident. In sprijinul acestei ipoteze ar putea veni cele peste 50 de cazuri violente care au fost semnalate intre persoane ramase neidentificate si tigani de pe teritoriul ungar, cu consecinte neplacute, chiar finale, pentru cei din urma.
Se pare ca doar interventii directe si nemiloase mai pot aduce dreptate in actualele circumstante, in care banul face sa se strambe legile.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.