Noua taxa auto ar putea fi suspendata pe 22 ianuarie

Noua taxa auto ar putea fi suspendata pe 22 ianuarie

0 85

Veste buna pentru miile de protestanti care nu sunt de acord cu noua taxa de poluare impusa de catre Guvernul Romaniei, dar si mai buna pentru, probabil, milioanele de romani care viseaza la o masina „buna second-hand”.
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au hotarat sa ia in discutie, pe 20 ianuare, cererile Consiliul Superior al Comisariatului pentru Societatea Civila de suspendare si anulare a Ordonantei Guvernamentale pentru triplarea taxei pe poluare pentru masinile de ocazie. Consiliul Superior al Comisaratului pentru Societatea Civila (CSC) a depus pe 12 decembrie, la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti, o contestatie prin care Guvernul este chemat in judecata pentru ca a triplat taxa auto pe masinile second-hand. CSC a facut contestatia in urma sesizarilor populatiei si considera ca noua taxa incalca Tratatul Comunitatii Economice Europene si Constitutia Romaniei.
Reprezentantii CSC considera si ca, prin adoptarea noii taxe auto, Executivul a incalcat acquis-ul comunitar, intrucat valoarea taxei depaseste valoarea reziduala a autoturismelor second-hand. Comisariatul a solicitat si un punct de vedere din partea Comisiei Europene.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.