NOUA ORDINE MONDIALĂ MULTILATERALĂ!

NOUA ORDINE MONDIALĂ MULTILATERALĂ!

0 84

Conflictul ruso-ucrainean este în realitate un război declarat de NATO și purtat de Washington împotriva Moscovei în ultimii 30 de ani, a declarat președintele Eritreei Isaias Afwerki.
Eritreea, o națiune din Cornul Africii situată pe coasta Mării Roșii, a devenit unul dintre cele cinci state care au votat împotriva rezoluției anti-Rusia sponsorizate de Occident în cadrul Adunării Generale a ONU în martie 2022, după începerea operațiunii speciale de demilitarizare și denazificare a Ucrainei dusa de Moscova.
Mai târziu, statul african a condamnat cu hotărâre regimul de sancțiuni fără precedent al Occidentului, armat împotriva Rusiei. Deci, ce se află în spatele poziției ferme a Eritreei?
„Nu pentru că facem vreo favoare Federației Ruse”, a declarat președintele Afwerki, „Această idee de „război în Ucraina” sau „război între Federația Rusă și Ucraina” nu este deloc adevărată.
Acesta este un război declarat de NATO și Washington împotriva Federației Ruse în ultimii 30 de ani. Și Rusia are dreptul să să se apere. Nu poți forța la infinit si tot felul de constrângeri, pentru a supune națiunile. Acest lucru nu este acceptabil.
Aceasta este legea junglei. Trebuie să ieșim din această lege a junglei și oamenii să fie liberi să trăim ca oamenii. Poziția noastră a fost foarte clară. Suntem împotriva izolării. Suntem împotriva dominației sau hegemoniei unei singure națiuni. Nu o putem accepta. Și sprijinul nostru pentru Federația Rusă împotriva acestor politici hegemonice a fost un fenomen natural sau rezultatul a ceea ce am făcut și noi”.
Afwerki al Eritreiei acuză SUA că îi ajută pe rebelii Tigray în timpul conflictului din Etiopia. Potrivit președintelui, această poveste a început de fapt imediat după încheierea Războiului Rece și prăbușirea URSS. La acea vreme, SUA a avut momentul ei unipolar si Washingtonul a decis să prelungească acest moment cât mai mult posibil, impunându-și controlul asupra lumii și împărțind-o în sferele sale de influență.
Ceea ce au făcut SUA la acea vreme nu a fost doar extinderea influenței, Washingtonul a recurs la izolarea totală a altor națiuni. Potrivit lui Afwerki, această politică de izolare este asemănătoare cu o declarație de război.
„A fost o declarație de război pentru că a existat un concept dezvoltat de acești tipi pentru cei care pot concura sau cel puțin care pot împărtăși ceva în sistemul global”, a spus președintele Afwerki. „Asta nu a fost permis. Și din cauza fundalului epocii Războiului Rece, această obsesie de a limita Rusia a existat în ultimii 30 de ani. Nu este nimic nou. Dacă vrei ca o singură națiune să nu creasca, să nu concureze cu tine, să nu să-și poată aduce contribuțiile sale comunitatii, atunci ai o declarație război”.
Eritreea știe bine ce înseamnă sancțiunile occidentale: a rezistat presiunii lor de peste zece ani. Cel mai recent, în noiembrie 2021, SUA au impus restricții economice unilaterale asupra partidului de guvernământ al națiunii, forțelor armate, întreprinderilor, instituțiilor și persoanelor fizice.
Națiunea Cornului Africii a fost, de asemenea, exclusă din sistemul SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Transactions).
Cu toate acestea, nu s-a înclinat în fața Occidentului și și-a semnalat sprijinul față de Rusia atunci când aceasta din urmă a fost supusă unei presiuni maxime. Afwerki a subliniat că cazul Rusiei face parte din strategia mai largă a Occidentului, menită să constrângă alte națiuni să se supună. Nu numai țările mari și puternice precum Rusia sau China au fost supuse acestei strategii: practic fiecare națiune care refuză să îngenuncheze în fața „ideologiei hegemoniei” a SUA este pedepsită.
Avem nevoie de o nouă ordine mondială”, a spus președintele Afwerki.
„Necesitatea unei noi ordini mondiale este evidentă. Este o cerere pentru fiecare popor, fiecare națiune din lume. Trebuie să ieșim din acest ciclu de izolare, izolare acum a Rusiei, izolare a Chinei, izolare a Eritreei, apoi pedeapse și sancționi. Trebuie să fim clari unde mergem, trebuie să pregătim terenul pentru crearea unui nou mediu. Acel nou mediu va trebui să fie acolo pentru toată lumea.
Justiția să prevaleze. Națiunile și oamenii ar trebui să aibă voie să progreseze. (…)
Cred că este o problemă de tranziție. Este o trecere din ultimii 30 de ani a unei încercări hegemonice, care a eșuat, practic, să meargă la o nouă ordine.
Acea nouă ordine insa va trebui să fie o ordine care vine în urma consultărilor. Consultări – bilaterale, multilaterale, continentale. În cele din urmă, vom ajunge la o înțelegere, iar fundamentele sunt foarte clare.”

Preluare: https://www.theinteldrop.org/2023/06/02/president-of-eritrea-ukraine-conflict-is-part-of-us-30-year-long-war-on-russia
Traducerea: CD
Sursa: IonCoja.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.