Noua listă de medicamente compensate din semestrul 2

Noua listă de medicamente compensate din semestrul 2

0 367
 
Până la finalul anului vor intra în vigoare ÅŸi protocoalele terapeutice prin care medicii vor fi îndrumaÅ£i să recomande pacienÅ£ilor medicamente generice, a spus ministrul sănătăţii
Noua listă de medicamente compensate ar putea intra în vigoare de la 1 iulie, a spus, duminică, la Pro Tv, ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Până la finalul anului vor intra în vigoare ÅŸi protocoalele terapeutice prin care medicii vor fi îndrumaÅ£i să recomande pacienÅ£ilor medicamente generice. La acelaÅŸi post de teviziune, Eugen Nicolăescu a mai spus că medicii din spitalele publice ar putea câÅŸtiga ÅŸi 1.000 de euro de anul viitor când ar putea fi aplicată o nouă lege, care prevede, printre altele, plata medicilor după performanÅ£e ÅŸi competitivitate. nicoleta-turcu "Avem un proiect de lege foarte avansat în care spunem următoarele lucruri: poÅ£i să ai garanÅ£ia că stai în spitalul public, cu normă întreagă, ÅŸi munceÅŸti alea 7 ore pe care le prevede Codul Muncii pentru profesia de medic, ÅŸi îÅ£i dau o leafă, să spunem, de 3.000 de lei, dar dacă vrei să fii numai angajatul spitalului poÅ£i să vii să lucrezi suplimentar în niÅŸte secÅ£ii private sau paturi private pe care le facem în spitalul public", a explicat Eugen Nicolăescu.
"De acolo îÅ£i completezi veniturile. Este o a doua opÅ£iune: domne vreau să lucrez în Spitalul public numai jumate de normă. Åži jumate de normă o lucrezi ori unde doresc eu în altă parte. Suntem de acord întrutotul numai să nu îÅ£i plimbi pacienÅ£ii.
Åži a treia posibilitate, sunt foarte mulÅ£i chirurgi mari, ultra cunoscuÅ£i, ÅŸi care vor spune: eu nu vreu să lucrez nici acolo, nici acolo. Eu vreau să fac 10 operaÅ£ii la IaÅŸi, vreau să mai fac 5 operaÅ£ii la Å¢ârgu MureÅŸ ÅŸi 10 operaÅ£ii la BucureÅŸti ÅŸi negociez tariful.
Dacă spitalul respectiv are asemenea cazuri ÅŸi poate să suporte, se închide circuitul aici", a mai spus ministrul sănătăţii.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.