Noua Lege offshore, varianta Popescu-MULTINAȚIONALE a trecut de Parlament!

Noua Lege offshore, varianta Popescu-MULTINAȚIONALE a trecut de Parlament!

0 306

Legea offshore, în noua varianta Popescu-MULTINAȚIONAL, a trecut de votul Camerei Deputaților, miercuri, 18 mai, în ședința de plen condusă de PSD-istul Marcel Ciolacu.
Procedura de vot a fost fără surprize Coaliția PSD&PNL&UDMR a funcționat „unsă” de ultimele tarife la produsele petrolier. S-a votat astfel:
* 248 de voturi „pentru” și
* 34 „contra”.
Camera Deputaților a avut calitate de for decizional, ceea ce înseamnă că legea urmează să ajungă la Cotroceni, în vederea promulgării.

Prima reacție a ministrului Energiei după ce legea offshore a trecut de Cameră
La scurtă vreme după ce s-a aflat rezultatul votului din ședința de plen a Camerei, liberalul Virgil Popescu a ales să transmită un mesaj cu referire la adoptarea legii offshore.
Este oficial: legea offshore care permite exploatarea gazelor din Marea Neagră a fost adoptată cu 248 de voturi pentru!
Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor parlamentari pentru că au înțeles cât de important este să avem gaz românesc în casele românilor, să devenim un stat independent energetic și un jucător în regiune!
”, a scris ministrul Energiei, pe pagina sa de Facebook. Da gaz românesc, după bursa de la Viena și la preț de gaz lichefiat american. Așa arată o trădare a cetățeanului, a țării.

„Celor care au votat împotrivă le transmit că sunt slugile lui Putin”!
zicere ministru Virgil Popescu:

Nu au fost singurele aspecte pe care a ales să le menționeze Popescu în reacția pe care a transmis-o prin intermediul rețelei de socializare, miercuri, 18 mai. Ministrul a ales să le transmită și un mesaj parlamentarilor care au votat împotriva acestui proiect. „Am adoptat un set de măsuri privind stabilitatea regimului fiscal şi de redevenţe petroliere, precum şi eliminarea impozitării suplimentare a veniturilor pentru preţurile de vânzare la care investitorii nu realizează supraprofituri (între 45,71 lei/MWh şi 85 lei/MWh), cu menţinerea grilei de impozitare în urma practicării unor preţuri mai mari de 85 lei/MWh.
De asemenea, a fost adoptată creşterea de la 30% la 40% a nivelului maxim pentru deducerea investiţiilor din segmentul upstream pentru determinarea impozitului suplimentar, eliminarea limitării deducerii investiţiilor pentru calculul impozitului pe profit, reglementarea regimului fiscal pentru perimetrele onshore de adâncime mai mari de 3000 m şi eliminarea utilizării preţului de referinţă în determinarea bazei de calcul a impozitului asupra veniturilor suplimentare.

Din zicerile lui Marcel Ciolacu
„Astăzi s-a votat Legea offshore. Nu aş vrea să mă refer foarte mult nici la trecutul îndepărtat, nici la trecutul mai apropiat, când a existat o majoritate parlamentară ca să treceţi această lege. Nu aţi făcut acest lucru. Îmi pare rău, pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, întotdeauna PSD trebuie să vină să intervină şi să rezolve problema. Cu adevărat, România din acest moment a intrat în linie dreaptă pentru independenţă energetică. Acesta este lucrul cel mai important”, a spus Ciolacu, în plenul Camerei Deputaţilor.
Din momentul în care vom scoate primul metru, prima moleculă din această investiţie, România va deveni un jucător regional important. Restul, cu tot respectul, e can-can„, a precizat Marcel Ciolacu.
Politic e cum le spune Ciolacu – fosta Coaliție UDMR-PNL-USR deși aveau o majoritate asigurată nu au avut curajul să bage legea la vot. Asa este, fără PSD, legea nu trecea pentru că la varianta actuala, numită și Varianta Popescu-MULTINAȚIONALE, românii au pierdut multe beneficii (de vechea lege) care ajung doar la marile companii străine. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.