Nou termen de finalizare a lucrarilor la Zoo Noua

Nou termen de finalizare a lucrarilor la Zoo Noua

0 101
Ministerul Mediului a prelungit termenul de finalizare a lucrarilor la Gradina Zoologica Brasov. Primaria Brasov solicitase ministerului o prelungire a termenului pana in luna august, dupa ce oficialii de la minister nu au mai virat suma necesare pentru continuarea lucrarilor la Gradina Zoologica. Initial, acestea ar fi trebuit incheiate in decembrie 2012.
Lucrarile de extindere si modernizare au inceput in octombrie 2010 si presupuneau extinderea suprafetei de la 4,5 hectare la 10 ha si crearea unor spatii suplimentare atat pentru animale, cat si in beneficiul turistilor. Astfel, aici ar fi trebuit construita o casa cu ocol cu specificul caselor din zona Bran, unde sa fie adapostite animale si pasari de domestice.
La gradina zoologica din cartierul Noua vor exista si un planetariu si un spital veterinar cu mai multe sectii. Anul trecut, Ministerul Mediului ar fi trebuit sa mai aloce inca 2,3 milioane de lei, reprezentand lucrari deja efectuate, dar neplatite. In luna ianuarie, ministerul a virat 500.000 de lei din datoria pentru anul trecut. Daca anul acesta va vira si restul de bani, Gradina Zoologica ar putea fi modernizata la sfarsitul lunii august.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.