Nou record pentru Dor Geta Popescu

Nou record pentru Dor Geta Popescu

Alpinista Dor Geta Popescu, in varsta de doar 12 ani, a reusit atingerea varfului Denali, „Gigantul” Americii de Nord. Denali este situat la 345 km sud de Cercul Polar de nord, in Alaska si este cel mai inalt munte al continentului nord american. Este al treilea cel mai inalt varf din „Circuitul 7 Summits” (cele mai inalte varfuri de pe fiecare continent), dupa Everest (Nepal) si Aconcagua (Argentina).

Alpinista Dor Geta Popescu, in varsta de doar 12 ani, a reusit atingerea varfului Denali, „Gigantul” Americii de Nord. Denali este situat la 345 km sud de Cercul Polar de nord, in Alaska si este cel mai inalt munte al continentului nord american. Este al treilea cel mai inalt varf din „Circuitul 7 Summits” (cele mai inalte varfuri de pe fiecare continent), dupa Everest (Nepal) si Aconcagua (Argentina). Cu inaltimea de 6.190 metri, Denali (numit anterior McKinley) este un munte cu grad inalt de dificultate data de diferenta mare intre baza si varf si de conditiile extreme de temperatura si clima – vant puternic, furtuni de zapada si temperaturi foarte joase. De altfel, Denali este considerat cel mai „rece” munte din lume.
Reusita sportivei din Rasnov constituie egalarea unui record mondial de varsta stabilit in anul 1995 de americanca Merrick Johnston.dor geta1
Pentru Geta, Denali este al patrulea varf din circuitul „7 Summits”, dupa Kilimanjaro, Elbrus si Aconcagua. De la varsta de 10 ani, Dor Geta Popescu reprezinta Romania in expeditii in muntii inalti ca membra a Altitude Expeditions Team.
Legitimata la Clubul Sportiv Montan Altitudine, Dor Geta Popescu continua parcursul de exceptie al sezonului competitional 2016. Dupa recordul mondial de varsta din februarie de pe varful Aconcagua, cel mai inalt varf din afara Asiei, avand 6.960 metri, Geta reuseste inca doua recorduri mondiale in mai putin de 20 de zile (5 mai 2016 – Pico de Orizaba 5636 m, cel mai inalt vulcan din America de Nord si 18 mai 2016 – Denali, 6190 m, cel mai inalt munte din America de Nord).

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.