Nou concurs la DSP Brasov

Nou concurs la DSP Brasov

0 851

Dupa cum s-a anuntat, ministerul Sanatatii organizeaza astazi si maine un nou concurs pentru posturile de conducere din directiile de sanatate publica, ramase vacante dupa precedenta evaluare. Toti cei opt candidati brasoveni au fost programati pentru astazi,15 iunie.

Ca istoric, primul concurs pentru sefia Directiei de Sanatate Publica (DSP) Brasov – dupa Ordonanta 37/2009, prin care au fost destituitii toti sefii de deconcentrate – a avut loc acum o luna, dar, desi rezultatele s-au dat pe loc candidatilor, doar din unele surse neoficiale s-a aflat ca doi dintre candidati nu s-ar fi prezentat, iar ceilalti sase ar fi primit note foarte mici.
Pentru postul de director coordonator nu se inscrisese nimeni, dar si ceilalti opt candidati inscrisi la evaluare pentru obtinerea celor patru posturi de director adjunct au fost respinsi.
Per total, doar in Brasov, Vaslui si Vrancea nu s-a ocupat nicio functie la DSP. De aceea, Ministerul Sanatatii a decis sa organizeze in perioada 15-16 iunie, la sediul Institutului de Sanatate Publica Bucuresti, evaluarea cunostintelor si abilitatilor manageriale ale candidatilor la functiile vacante. Cu exceptia postului de directorul financiar, candidatii pentru celelalte posturi trebuie sa fie medici.

De data aceasta, directorul interimar al DSP Brasov, dr. Gabriel Stanciu, s-a inscris pentru postul de director coordonator, avandu-l drept contracandidat pe dr. Catalin Seitan, din afara institutiei.
La functia de director adjunct pentru control in sanatate publica (Inspectia Sanitara de Stat) vor concura din nou fostul director executiv al DSP Brasov, dr. Alexandru Balescu, o fosta ocupanta a postului respectiv, dr. Lavinia Butnariu, precum si actuala titulara, dr. Adina Botoroga, dr. Liana Cristian renuntand.
Un alt fost inspector-sef, dr. Carmen Zorila, ramane unic candidat pentru postul de director adjunct pentru sanatate publica si programe.
De asemenea, actualul director adjunct financiar-contabil, Koszta Katalin Rozalia Emese, concureaza din nou pentru a obtine confirmarea pe post. De data aceasta nu s-a inscris nici un candidat pentru postul de adjunct pentru asistenta medicala, dr. Dana Jidov, care a concurat prima data cu dr. Gabriel Stanciu, retragandu-se.
Ei bine, asa arata politizarea si in sectorul Sanatate, si de aceea suntem tot mai bolnavi!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.