Nou autobuz electric, in teste la Brasov

Nou autobuz electric, in teste la Brasov

0 543

RAT vrea sa testeze un nou autobuz electric, probat deja in mai multe orase din tara Reprezentantii regiei intentioneaza sa atraga fonduri europene pentru achizitionarea de astfel de mijloace de transport in comun, care costa aproape dublu fata de cele care folosesc combustibili conventionali

RAT vrea sa testeze un nou autobuz electric, probat deja in mai multe orase din tara Reprezentantii regiei intentioneaza sa atraga fonduri europene pentru achizitionarea de astfel de mijloace de transport in comun, care costa aproape dublu fata de cele care folosesc combustibili conventionali. Conducerea RAT si presa au facut o cursa de proba pe Drumul Poienii.

Pretul unui astfel de autobuz ajunge la 400 de mii de euro, aproape dublu fata de unul pe motorina. In functie de capacitate si dotari, diferenta poate fi chiar si mai mare. Autobuzul electric care se afla pana joi la Brasov este produs de unul dintre cei mai mari fabricanti de autobuze, troleibuze si autocare din Cehia. Autobuzul are o capacitate de 85 de locuri si o autonomie energetica de 250 de kilometri; are baterii modulare in spate cu actionare cu motor cu sistem diferential, un nivel mai redus de zgomot.autobuz electric2

Astfel de mijloace de transport ar putea ajunge si pe strazile Brasovului abia dupa ce Regia Autonoma de Transport Brasov va aplica pentru fonduri europene.

Un alt autobuz electric a fost testat anul trecut timp de o luna pe strazile din Brasov. Regia Autonoma de Transport va testa si alte autobuze electrice in urmatoarea perioada astfel incat la momentul achizitiei sa aleaga cea mai buna varianta. Deocamdata nu se stie cum se comporta autobuzele electrice pe timpul iernii intr-un oras de munte cum este Brasovul. In cazul autovehicolelor electrice, temperaturile autonomia bateriei scade odata cu temperaturile. In plus, bateriile isi pierd cu timpul capacitatea de stocare a energiei si trebuie inlocuite periodic. Pana la achizitie, vor trebui facute numeroase teste in conditii diferite de temperatura si pe diferite linii.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.