Notele din catalog vor putea fi contestate de elevi

Notele din catalog vor putea fi contestate de elevi

0 168

Desi vacanta scolara este in toi, reprezentantii Ministerului Educatiei si Invatamantului lucreaza din greu pentru reusi sa scoata un Nou Cod al Educatei pana la data de 14 august 2009.
Asadar, au ramas mai putin de 10 zile pana la data limita de predare a proiectelor ce contin noile idei „ingenioase” puse pe harte pentru binele invataceilor din scolile romanesti.
Una dintre cele mai interesante modificari o constituie contestatiile care pot fi depuse de catre elevi si parintii acestora nu numai pentru notele de la examenele finale, ci si pentru cele din cursul anului scolar.
Care va sa zica, absolut orice nota din catalog poate fi contestata de catre elevul care crede ca a fost nedreptatit prin evaluarea ce i-a fost aplicata. Si cum orice notiune este relativa, profesorul va trebui sa-si argumenteze prin fapte si dovezi nota sau calificativul pe care l-a aplicat elevului sau.
In actualul proiect de legi ale educatiei este precizat: „Contestatia se adreseaza cadrului didactic respectiv, care are obligatia de a motiva/justifica modalitatea de evaluare si rezultatele acesteia. in situatia in care argumentele nu sunt considerate satisfacatoare, elevul si/sau reprezentantul sau legal se pot adresa directorului unitatii scolare, care, pentru solutionarea contestatiei, va desemna profesori de specialitate, care nu predau la clasa respectiva”, se arata in proiectul de legi ale educatiei.
Elevul are posibilitatea, astfel, sa ceara explicatii pentru felul in care a fost notat.
Sa speram ca acest drept democratic sa nu fie prost inteles sau interpretat in mod eronat de elevi si parinti si ca nu se vor isca adevarate rebeliuni in scolile din Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.