Nota maxima la titularizare, doar la specializarea istorie

Nota maxima la titularizare, doar la specializarea istorie

0 65

Un singur candidat dintre profesorii care au concurat pentru posturile de titularizare in judetul Brasov a reusit sa obtina nota maxima pentru specialitatea istorie.
Dintre cei peste 800 de candidati, aproximativ 100 nu au luat nici nota minima, dar aproape jumatate, adica 397, au reusit sa obtina nota 7, care le-ar asigura, teoretic, un post de profesor titular. Teoretic, avand in vedere ca repartizarea pe post se face in ordinea mediilor, iar acolo unde nu sunt suficiente catedre, candidatul este „reusit, dar fara loc”. Cum ar fi cazul celor cu cele mai bune rezultate, respectiv, educatorii si institutorii.


De remercat este faptul ca majoritatea candidatilor care au reusit sa treaca examenul cu note peste 7 au fost cei care au dat test pentru un post de educator, in limba romana. 177 de candidati au fost inscrisi pentru un astfel de post. 107 au obtinut nota necesara pentru a deveni titulari, insa doar 56 de posturi sunt titularizabile in tot judetul, dintre care 10 in municipiul Brasov.


Institutorii au obtinut, la randul lor note bune, 66 de candidati reusind sa ia peste 7, unul chiar 9.90. Acestia au, din pacate, la dispozitie doar 38 de posturi in judet.


La limba si literatura romana, dintre cei 60 de pretendenti, patru nu au reusit sa treca de berem, 33 reusind sa ia peste 7. Asta, in contextul in care sunt doar 26 de catedre de titulari.


11 candidati au luat note intre 7 si 9.90, pentru specialitatea istorie, iar unul dintre acestia a reusit sa promoveze examenul cu nota maxima.

La polul opus sunt cei care au candidat pentru consiliere psihopedagogica ( in cabinetele scolare). Doar 10 vor putea fi titulari, cu toate ca sunt 20 de locuri disponibile. Mai mult, singura catedra titularizabila la fizica ramane vacanta, nici unul dintre cei cinci aspiranti neluand 7.


10 candidati pentru post de titulari nu au reusit sa obtina decat cateva sutimi peste punctul din oficiu. La matematica, 21 dintre candidati au avut note intre 1.55 si 4.00. La Cultura civica, nici unul dintre patru candidati nu a luat peste 7, cea mai mica nota fiind de 1.40.


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.