Nostalgici de Miercurea Ciuc

Nostalgici de Miercurea Ciuc

0 105

Circa 200 de nostalgici mucegaiti de ceata istoriei au participat joi seara, la Miercurea Ciuc, la comemorarea Tratatului de la Trianon. Manifestarea a fost organizata de o asa-zisa „Miscarea Tinerilor din 64 de Comitate”.
Pe tot parcursul marsului s-a scandat, normal ca in limba maghiara, „Jos Trianonul!”, „Inima secuilor bate ungureste” si „Ocupanþi, carati-va!”.
Dupa cum spune istoria si au consemnat istorici de renume, Tratatul de la Trianon a fost semnat pe 4 iunie 1920 intre Puterile Aliate si Ungaria, stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, infrant in Primul Razboi Mondial. In urma acestui tratat, Transilvania si zone ale Banatului au trecut din componenta fostului Imperiu Austro-Ungar in cea a Romaniei, astfel facandu-se dreptate in acest tinut in care populatia romana slujea acest pamant din vremuri imemorabile era predominanta numeric si spiritual.
Si acuma vin niste intarziati spiritual – in zguduituri de galop asiatic nu ti se poate clati mintea spre gandire – sa pretinda ilogicul in istorie!
Oare nu se stie cine sta in spatele acestei manifestari, a acestui mars murdar, printre noroaie falimentare?
La ce mai folosesc serviciile secrete romane, inghitind bani de la gurile noastre?
La ce mai foloseste un presedinte, daca este chior si se joaca de-a marele sef catre Natiune?
La ce mai foloseste un guvern care se cearta pentru ultimul strop de zgarci in timp ce viermi puturosi rod temelii?
Oare din nou va ramane aceasta jignire nepedepsita, cand este clar ca submineaza existenta statului unitar roman? In timp ce liftele ne ataca ai nostri sefi isi impart rahatul mustelor. „Mucegaiurile” din Miercurea Ciuc sa stie insa de acel proverb: ulciorul nu merge de multe ori la apa.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.