Noroiul bate zapada in Postavarul

Noroiul bate zapada in Postavarul

0 85

Zapada cazuta recent a acoperit santierul de pe domeniul schiabil din Poiana Brasov. Mai greu de gestionat decat omatul este insa noroiul care a blocat rotile utilajelor care lucreaza la partii. Muncitorii folosesc termosuflante pentru a usca zonele de sudura a materialelor care vor impermeabiliza fundul uriasului lac artificial de acumulare. Saptamana aceasta se va monta cablul pe stalpii instalatiilor de telescaun.
Vremea este cel mai mare adversar al echipelor care lucreaza la domeniul schiabil din Poiana Brasov. In lunile toride de vara, oamenii s-au luptat cu caldura insuportabila, iar utilajele s-au incins la maximum. Inca de la inceputul toamnei, ceata care cobora de la primele ore ale diminetii le-a dat de furca. A venit apoi frigul patrunzator si in cele din urma zapada, care s-a asternut in strat gros peste intreg santierul. Cand vremea s-a mai incalzit putin si neaua s-a topit, au aparut alta problema: noroiul cleios ramas dupa retragerea zapezii face imposibila deplasarea betonierelor si utilajelor pana la locurile de turnare. Doar buldozerele mai pot face fata noilor conditii.
Chiar si in aceasta situatie, lucrarile nu au fost sistate, ba chiar avanseaza rapid.
Cu probleme dificile se confrunta si echipele care lucreaza la impermeabilizarea uriasului lac de acumulare din Poiana, care usuca locul de interventie cu termosuflante si sudeaza in mici corturi improvizate.
Statia de plecare a telescaunului este finalizata, in acelasi stadiu se gaseste si cea din varf. La ambele extremitati au mai ramas de efectuat lucrari, dar ce a fost cel mai dificil pare sa fi trecut. Saptamana aceasta, o echipa de austrieci vine in Poiana pentru a monta cablul de otel pe stalpii instalati in urma cu doua saptamani cu elicopterul de o alta echipa din Slovacia.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.