Normele pentru reluarea competițiilor sportive au fost publicate în Monitorul Oficial; deocamdată,...

Normele pentru reluarea competițiilor sportive au fost publicate în Monitorul Oficial; deocamdată, nu este permis accesul spectatorilor

0 95

În Monitorul Oficial a apărut ordinul emis de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru şi ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, subiectul fiind întrecerile sportive organizate în aer liber sau în bazine – acoperite sau în aer liber. Fotbaliștii şi cei din staff-ul tehnic pot părăsi cantonamentul după cele 14 zile de izolare, timp în care vor efectua trei teste pentru se a depista dacă au contactat sau nu Covid-19. Vor avea nevoie și de o declarație pe proprie răspundere pentru a pleca din baza de pregătire.

Echipele vor ajunge la locul evenimentului sportiv la ore diferite, gazdele cu 75 de minute înainte, iar oaspeții cu o oră și jumătate. Jucătorii nu vor ieşi în acelaşi timp la încălzire, iar mingile folosite vor fi dezinfectate. Nu se recomandă şedinţele tehnico-tactice în vestiar, iar intrarea pe teren se va face fără copii şi fără mascotă. Apoi, nu se va face poză la mijlocul terenului, iar cei aflați pe băncile tehnice, mai puțin antrenorul principal, vor avea măşti de protecție.

Fiecare sportiv va trebui să aibă o sticlă potabilă, mască medicală, batiste de unică folosiţă, şerveţele pentru igiena mâinilor, gel dezinfectant sau pahar de unică folosință.Nu se va face schimb de echipamente și strângerile de mână sau îmbrăţişările nu sunt permise.

De asemenea, conferinţele de presă se vor susține online, iar declaraţiile de presă vor fi oferite doar individual, păstrând o distanţă de siguranţă. Vor exista pereți de plexiglas în zonele în care nu se poate reduce aglomerarea.

Deocamdată, accesul spectatorilor la competiții nu este permis. Liga I de fotbal se va relua la mijlocul lunii iunie.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.