Nor poluant deasupra Asiei

Nor poluant deasupra Asiei

0 176

Norul gros care s-a abatutpe deasupra Asiei este de trei kilometri si innegreste tot ce intalneste pe sub el, ucigand pe deasupra si mii de oameni
Conform oamenilor de stiinta, norul va provoca moartea a peste 300.000 de oameni, fiind foarte toxic.
O ciudatenie a norului este faptul ca incalzeste zonele inalte si le raceste pe cele din imediata apropiere a solului. Astfel sezonul musonic din India va fi scurtat si se vor inmulti inundatiile din sudul Chinei.
Pe deasupra norul provoaca afectiuni cardiace si pulmonare, ridicand riscul imbolnavirii de cancer.Inca nu se cunoaste efectul norului asupra culturilor agricole, dar vor exista cu siguranta probleme datorita putinatatii energiei care trece prin nor, energie solara necesara fotosintezei in zonele de concentratie a ozonului . Negativ asupra plantelor pot interveni si particulele toxice si acide din nor.
Pe langa toate acestea norul va putea provoca inundatii si seceta.
Cea mai mare parte din nor, care s-a format din noxele fabricilor, ale masinilor, ale incendiilor ( este vorba, mai ales, ale celor de paduri) contine particule care reflecta razele solare, indepartandu-le de destinatia Pamant, unde ar fi fost mai de folos acestuia. Nivelul luminii solare trecuta prin nor este cu 25% mai scazut decat in mod normal, provocand racire, cu toate urmarile.
Si sa nu ne ingrijoram oare?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.