Non-evreii nu trebuie să locuiască aici!

Non-evreii nu trebuie să locuiască aici!

0 352

Yitzhak Yosef, Rabinul-şef al Israelului, se confruntă cu o reacție publică de respingere după ce a făcut o declaraţie extrem de controversată referitoare la faptul că doar evreii au dreptul să locuiască în Israel.

Conform legii iudaice, este interzis unui non-evreu să trăiască în ţara lui Israel cu excepţia cazului în care a acceptat cele şapte legi ale lui Noe”, a afirmat rabinul, conform RT.com. Ar trebui expulzaţi în Arabia Saudită, a continuat Yitzhak Yosef. Acesta  a adăugat că non-evreii care sunt de acord să respecte legile lui Noe – un cod moral care interzice, printre altele, negarea existenţei lui Dumnezeu, blasfemia, crima şi furtul – pot rămâne în Israel dar numai pentru a îndeplini sarcini în serviciul evreilor.

Cand a aflat de asa necuviinta etnica a sarit ca ars la Bucuresti si un fost activist comunist, reconvertit la „politici corecte”, in calitate de leader la Institutul de studii asupra …Holocaustului ! Speriat de anvergura reactiei, pana si rabinul a revenit asupra declaraţiilor sale. Degeaba! Nu este însă prima oară când Yitzhak Yosef face declaraţii controversate. La începutul lunii martie a.c. a spus că israelienii nu ar trebui să se teamă să ucidă terorişti înarmaţi cu cuţite.

 

Si relaţia fiului premierului cu o norvegiancă ar dăuna «purităţii evreieşti»!

Desi greu de crezut pentru multi europeni,pusi la zid pentru incalcarea „preceptelor”corectitudinii politice,inventata de miliardarul evreu de origine maghiara Soros Gyorgy , Israelul este unul dintre cele mai insensibile state din lume când vine vorba de păstrarea identităţii etnice şi religioase a cetăţenilor.
Astfel, vestea că Yair Netanyahu, fiul premierului Benjamin Netanyahu, este implicat într-o relaţie cu o creştină norvegiancă a dat naştere unui adevărat scandal politic, etnic şi religios în Israel. Afirmaţii şovine au venit în primul rând din partea partidului ultra-religios Shas, de opoziţie. Dar nici rudele sau societatea civilă nu s-au lăsat mai prejos şi au criticat atentatul la „puritatea evreiască”.

Hagai Ben-Artzi, unchiul lui Yair Netanyahu, s-a arătat extrem de jignit de faptul că nepotul său are o relaţie cu o femeie care nu este evreică, scrie publicaţia Times of Israel. „Este ca şi cum ar scuipa pe mormintele bunicului şi bunicii sale”, a declarat fratele Sarei Netanyahu, soţia premierului, într-un interviu pentru site-ul ultraortodox Kikar HaShabbat, cerând public terminarea relaţiei. „Este oribil, pur şi simplu oribil. Şi mai este şi fiul premierului. Astfel de lucruri au fost mereu o ameninţare la adresa identităţii evreieşti”, a continuat Hagai Ben-Artzi.

Preşedintele partidului ultraortodox Shas, Aryeh Deri, a declarat la rândul său că este datoria lui Yair să lupte împotriva „asimilării”, renunţând la relaţia cu norvegianca şi găsind o parteneră evreică. „Dacă, Doamne fereşte, este adevărat, atunci vai nouă, vai nouă”, a declarat Deri la postul de radio Kol Barama. Acesta a adăugat că relaţia lui Yair nu este o chestiune care ţine strict de de viaţa lui privată, dat fiind că el este „un simbol al evreilor”. „Cunosc oameni care au investit zeci de milioane de dolari, poate mai mult, ca să lupte împotriva asimilării”, a spus Aryeh Deri, citat şi de Jurnalul Naţional.Beniamin Netanyahu

Alţi critici acerbi ai relaţiei sunt şi membrii organizaţiei Lehava, al cărei scop este nici mai mult nici mai puţin decât prevenirea căsătoriilor evreilor cu non-evrei. Reprezentanţii organizaţiei au cerut premierului să intervină şi să interzică relaţia dintre cei doi tineri. Nepoţii tăi, după cum ştii, nu vor fi evrei”, l-a avertizat directorul Lehava, Bentzi Gopshtain, pe Netanyahu, într-o postare pe Facebook. Suntem prea nesiguri pe noi. Oamenii trebuie să realizeze că a avea un procent mic de populaţie care se căsătoreşte cu membrii altor comunităţi nu o să ne facă rău, consideră pe de altă parte sociologul Noah Slepkov. Acesta zice că până acum căsătoriile mixte au fost o problemă doar pentru comunităţile evreieşti din afara Israelului, în special în SUA, unde jumătate dintre evrei se căsătoresc cu non-evrei.
În Israel, însă, până acum nu a fost cazul, dat fiind că evreii şi arabii din zonă nu au deloc relaţii cordiale.Ştirea că Yair Netanyahu, de 23 de ani, este implicat într-o relaţie cu norvegianca Sandra Leikanger, de 25 de ani, a apărut prima dată în ziarul norvegian Dagen. Cei doi s-ar fi întâlnit la Centrul Interdisciplinar din Herzliya, unde ambii sunt studenţi. Mai mult, tânăra face parte… dintr-o familie creştină de luterani evanghelici. Grav, nu-i asa?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.