Noi valenta ale Vitaminei D!

Noi valenta ale Vitaminei D!

0 66

Adolescentii suferind de carente de vitamina D sunt mai expusi in fata riscului de a dezvolta tulburari cardiace, diabet, hipertensiune si glicemie, potrivit unui studiu prezentat in cadrul conferintei anuale organizata de American Heart Association.
Acelasi studiu indica faptul ca adolescentii albi au in organism, in medie, concentratii de vitamina D de doua ori mai ridicate decat tinerii de culoare si cu 30% mai mari decat adolescentii americani de origine mexicana.
Organismul uman produce vitamina D gratie expunerii la soare. Aceasta vitamina este continuta si in anumite alimente, precum laptele, pestele si ouale.
Vitamina D contribuie la absorbtia calciului in oase si la mentinerea in sange a unei concentratii suficiente de fosfor si de calciu.
Ea este o vitamina care se dizolva in grasimi si carentele de vitamina D se inregistreaza frecvent in randul persoanelor supraponderale sau obeze.
Adolescentii cu cel mai scazut nivel de vitamina D in organism sunt de patru ori mai predispusi de a suferi de maladii cardiace, diabete si colesterol.
Riscul de a suferi de hipertensiune creste de 2,36 de ori, iar glicemia creste de 2,54 ori.
Studiul a fost efectuat o echipa de medici coordonata de Jared Reis de la John Hopkins Bloomberg School din Baltimore pe un esantion de 3.577 de adolescenti.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.