Noi studii şi noi contracte pentru mult promisul Aeroport Braşov

Noi studii şi noi contracte pentru mult promisul Aeroport Braşov

1 456


Consiliul Judeţean Braşov a anunţat ieri după amiază printr-un comunicat de presă că au fost încheiate alte două achiziţii necesare în implementarea proiectului Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, valoarea celor două contracte fiind de 4.222.350 lei, cu tot cu TVA.

Teche Construct Solutions SRL – unical candidat, singurul câştigător
Astfel, potrivit sursei menţionate achiziţia pentru elaborarea Studiului de fezabilitate privind asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav a fost finalizată prin declararea câştigătoare a singurei oferte depuse, cea aparţinând firmei Teche Construct Solutions SRL.
Propunerea financiară a ofertantului este de 2.593.764 lei, fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 492.815 lei, rezultând o valoare totală de 3.086.579 lei.
Subcontractanţii propuşi de operatorul economic câştigător sunt Airport Gurus şi Cyrrus Projects. Fiecare firmă intenţionează să subcontracteze 20% din întocmirea documentaţiilor tehnice pentru studiul de fezabilitate.
Pentru atribuirea acestui contract, administraţia judeţeană a mai organizat o licitaţie în vară, însă nu a fost depusă nici o ofertă.
La momentul respectiv, preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, a precizat că nici o firmă nu s-a înscris la procedură, acest lucru datorându-se probabil şi faptului că la noi în ţară nu există firme specializate în acest sens. Iniţial, valoarea contractului a fost estimată la 840.000 lei, cu tot cu TVA.

Dirigenţia pentru Terminal: 1,135 milioane lei
De asemenea, achiziţia privind supervizarea lucrărilor şi dirigenţia de şantier la obiectivul de investiţii „Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav Etapa a III-a – Proiectare şi execuţie lucrări de construcţii şi instalaţii obiectul terminal de pasageri” a fost adjudecată de Asocierea de firme Venturo Investment SRL şi Ecoinstal Urban SRL.
Membrii comisiei de evaluare au analizat cinci oferte şi au declarat-o câştigătoare pe cea prezentată de asocierea menţionată, care s-a clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire tehnico-economic şi verificarea documentelor-suport aferente probării informaţiilor prevăzute în DUAE. Oferta este în valoare de 954.430 lei fără TVA, la care se adaugă TVA de 181.341 lei, astfel că rezultă o valoare totală cu tot cu TVA de 1.135.771 lei. Ambele contracte se pot semna începând cu data de 17 decembrie 2019, după expirarea perioadei legale de contestaţii.

Mă bucur că am reuşit să încheiem şi aceste două achiziţii, esenţiale pentru derularea lucrărilor de construcţie a terminalului şi pentru stabilirea serviciilor de navigaţie aeriană – ANS de care avem nevoie la Aeroport, inclusiv a soluţiei de turn de control pe care o vom implementa. Anul viitor vom lucra în forţă pe şantierul de la Ghimbav, astfel încât să construim Terminalul şi celelalte nouă obiecte pe care le-am contractat. Privim cu optimism spre anul 2020, când 90% din ceea ce înseamnă infrastructura Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav va fi terminată”, transmite preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.
Iulian Rinder

COMENTARII

 1. Dle Vestea, chiar nu va este jena?
  Adica se „achizitioneaza” doar… Studii de fezabilitate la ceva ce nu exista!!!
  Acum „asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană la Aeroportul Internaţional Braşov”…
  pentru a justifica , poate, existentza unei piste turnate in camp (!)
  …ce oricum va trebui refacuta total dupa 5 ani de degradare continua?
  De 5 ani de cand sunteti Pres. al C..J. nu faceti decat „achizitii”de ”Studii”
  care ar fi necesare… dupa functzinalizarea constructiei in sine…
  Chiar nu va e jena ? Sunteti la fel de penibil… caCancescu !!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.