Noi sensuri giratorii

Noi sensuri giratorii

0 254

Conducerea Primariei Brasov a discutat ieri in Comisia de Circulatie pe tema unui plan de reabilitare a mai multor tronsoane de strazi, investitii care se vor realiza prin creditul BERD accesat anul trecut.


„Am dat dispozitii si am avizat inceperea lucrarilor de refacere a zonei Poienelor cu intersectia Calea Bucuresti. Acolo va exista un sens giratoriu, iar de la Ciucas vom largi artera cu inca o banda de circulatie. Am demarat si lucrarile de inlocuire a cailor de rulare a tramvaiului, urmand ca circulatia rutiera sa se desfasoare pe partile laterale. In paralel cu realizarea noilor lucrari, de la capatul Bulevardului Saturn e prevazuta si efectuarea unei benzi speciale pentru biciclisti. Vor fi delimitate trotuarele, inlocuiti stalpii de iluminat si se vor realiza noi parcari”, a declarat primarul George Scripcaru.


Desi se avea in vedere o giratie si in zona intersectiei Gemenii, acest lucru nu a fost posibil, specialistii argumentand ca nu este oportun. In schimb, se vor realiza doua sensuri giratorii in zona Cercului Militar, respectiv unul la baza drumului spre Poiana Brasov si altul la intersectia b-dului Eroilor cu strada Muresenilor.


?


Adio tramvai


De asemenea va fi demarata si eliminarea liniei de cale ferata situata la intersectia b-dului Garii cu Harmanului. „Exista o sectie de reparare a vagoanelor, care isi va muta locatia de pe strada Sanzienelor. Eu am dat dispozitia firmelor Vecra si Recon sa inceapa dezafectarea retelei, iar reprezentantii Politiei Rutiere sa asigure sistematizarea circulatiei”, a spus primarul. Aceste lucrari se vor desfasura pe eteape, pentru a nu incurca circulatia rutiera si vor fi corelate cu cele ale retelistilor. Scripcaru a mai spus ca desi nu isi face probleme in privinta firmelor executante, totusi s-a declarat ingrijorat de faptul ca detinatorii de retele nu vor putea respecta graficul de lucrari impus de municipalitate.


Totodata, vor fi demarate lucrari si pentru amanajarea unor parcuri in jurul blocurilor de locuinte. Printre primele locatii vizate sunt cele din zona blocurilor situate pe strada Aurel Vlaicu, in prelungirea strazii Vasile Lupu. Deocamdata se lucreaza la infrastructura lor si ulterior se va trece la delimitare. Dupa ce lucrarile vor fi finalizate, locatarii vor putea sa le inchirieze de la Primarie.


?


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.