Noi reguli pentru obtinerea permisului de conducere

Noi reguli pentru obtinerea permisului de conducere

0 153

Ministrul interimar al Administraiei si Internelor a emis un ordin de modificare a procedurii de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, abrogand noua articole existente, proiectul fiind supus dezbaterii publice pana in 15 octombrie.
Potrivit ordinului, examinarea pentru obtinerea permisului se efectueaza la serviciile publice comunitare pe raza in care solicitantii au domiciliul, resedinþa sau rezidenta normala..
In cazul cetatenilor UE aflati la studii in Romania, permisul se solicita la serviciul public comunitar de pe raza unitatii de invatamant la care sunt inscrisi, prevede articolul 3 modificat.

Proba teoretica si cea practica se sustin la acelasi serviciu comunitar, iar examinatorii trebuie sa fie atestati de Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul MAI.

Totodata, candidatii vor sustine proba teoretica in sistem informatic, completand raspunsurile prin atingerea unui ecran. Accesul la examen se face in baza unui bon de ordine care contine un cod de bare, pentru identificare, valabil numai in ziua testarii.

Proba practica se poate sustine in poligon si/sau pe traseu, inclusiv dupa lasarea serii, prevede articolul 4 modificat. Proba se poate sustine in alte municipii decat cel de resedinta numai in baza unui ordin semnat de prefect, daca infrastructura localitatii de resedinta nu permite testarea practica.
Proba teoretica se poate sustine si in limba materna, la cererea candidatului, sau intr-o limba de circulatie internationala, se arata in articolul 6 al ordinului.

Din procedura de examinare sunt abrogate – prin ordinul ministrului Internelor – articolele 5, 10, 11, 13, 15, 16, 17, 18 si 30.
Asa ca nu va ramane decat sa va conformati, stimati viitori conducatori auto.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.