Noi reguli pentru comercializarea carnii

Noi reguli pentru comercializarea carnii

0 148

Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana este tot mai mult simtita prin numeroasele reguli urmate de controale ale autoritatilor in diferite domenii. Iar siguranta alimentelor si protectia consumatorului sunt printre cele mai vizate.


Din aceasta saptamana au intrat in vigoare noi norme de comercializare a produselor din carne. Potrivit unui ordin dat de Ministerului Agriculturii si Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, proteina vegetala va fi eliminata din compozitia unor mezeluri produse in Romania. Mai mult, cantitatea de amidon va fi redusa sau chiar eliminata. Conform noilor reglementari, la fabricarea produselor din carne se utilizeaza amidon, dar nu mai mult de 4%.


La fabricarea salamului Victoria, producatorii vor fi obligati sa utilizeze bucati mari de carne, intr-un procent de minimum 30% si nu se va folosi amidon. Pateul de ficat va trebui sa contina minim 15% ficat, fiind interzisa introducerea in compozitie a proteinei vegetale si a amidonului. Produsele din carne vor putea fi comercializate numai daca vor avea un aspect exterior curat, nelipicios, iar producatorii vor fi obligati sa mentioneze pe eticheta procentul de carne din conserve.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.