Noi reguli de titularizare a tinerilor profesori

Noi reguli de titularizare a tinerilor profesori

0 77

Noua lege a invatamantului a adus o serie de schimbari ale regulilor privind titularizarea proaspetilor absolventi care vor sa intre in sistemul de invatamant.


??????????? Astfel, va informam ca se pastreaza incontinuare examenul de titularizare cu o singura exceptie: locatia de sustinere a testului se va schimba. Astfel, examenele se vor da in incinta unitatilor de invatamant care au posturi disponibile.


??????????? Structura examenului va fi modificata radical, dar va fi aceeasi pentru toti candidatii. Insa, va aparea o schimbare esentiala, dupa spusele ministrului Adomnitei: „scoala, prin consiliul de administratie, va avea mana libera sa-si stabileasca celelalte criterii“. Avem un amre semn de intrebare: oare cum vor suna „celelalte criterii”?!


??????????? Ministrului i-a mai venit o idee nastrusnica: de ce nu ar institui si niste clauze constrangatoare? Tinerii profesori care se hitarasc sa intre in invatamant in primii 5 ani, vor pimi o prima de instalare echivalenta cu 3 salarii de baza care vor trebui restituite daca tanarul profesor vrea sa iasa din sistem mai devreme de 5 ani.


??????????? De asemenea,? odata intrati „in hora”, vor fi pusi sa joace: examenele de perfectionare vor veni in cascada: definitivat dupa o perioada de doi ani de „stagiatura”, gradul II dupa 4 ani si examenul de gradul I dupa inca 4 ani.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.