Noi parcari – varianta pe cartiere

Noi parcari – varianta pe cartiere

0 106

Conducerea municpalitatii promite mai multe locuri de parcare in cartierele brasovene. In acest an, municipalitatea intentioneaza sa realizeze cateva mii de astfel de parcari amenajate. „In prezent, exista multe locuri unde oamenii parcheaza masinile, dar acolo, teoretic, este zona verde. Toata lumea se plange ca nu exista locuri destule de parcare, motiv pentru care ne-am gandit sa le amenajam si pe cele folosite acum in acest scop”, a spus primarul George Scripcaru. El a mentionat ca asociatiile de proprietari vor fi chestionate cu privire la aceste obiective, pentru a nu se isca ulterior discutii. Anul trecut societatea Primfo SRL a realizat un studiu privind identificarea spatiilor din municipiul Brasov unde se preteaza sa fie amenajate noi parcari, documentatie care ieri a fost predata Primariei.


Mai putine parcari decat masini


?


Potrivit datelor detinute de municipalitate, in oras exista cel putin un autoturism pe cap de locuitor, iar cele 140.000 de masini din evidente exista doar 80.000 de locuri de parcare.
Potrivit studiului, orasul ar putea avea cu 30% mai multe locuri de parcare in cartiere, iar intentia Primariei este de a acoperi in proportie de 95% necesarul de asemenea spatii in fata blocurilor. Societatea care a elaborat studiul a avut obligatia de a identifica toate locurile existente, inclusiv cele amenajate fara autorizatie de constructie, precum si posibilitatile de acces spre aceste parcari.


?


Modernizarea aleilor


?


Primarul George Scripcaru sustine, pe de lat parte, ca, in acest an, se va demara si o actiune de modernizare a aleilor pietonale si a zonelor verzi. „Am dat dispozitie Serviciului amenajare zone de agrement sa achizitioneze si gard viu, care urmeaza sa fie distribuit asociatiilor de proprietari. Avem un grafic pentru fiecare cartier. Oricum, in acest an bugetul pentru capitolul Salubrizare a fost dublat fata de anul trecut, iar acum dispunem de 10 milioane de lei”, a explicat primarul. Actiunea se va desfasura in paralel cu cea de amenajare de parcari.


Marius OLA


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.