Noi miracole atribuite Papei Ioan Paul al II-lea

Noi miracole atribuite Papei Ioan Paul al II-lea

0 88

Marturiile despre doua noi miracole atribuite Papei Ioan Paul al II-lea si savarsite la Vatican si respectiv in Cleveland (SUA), au fost facute publice cu ocazia comemorarii a 4 ani de la moartea suveranului pontif, informeaza AFP.
Arhiepiscopul de Cracovia, Stanislaw Dziwisz, secretarul personal al Papei Ioan Paul al II-lea, a anuntat ca un baiat polonez in varsta de 9 ani s-a vindecat dupa ce a venit sa se roage la mormantul fostului suveran pontif de la catedrala Sfantul Petru din Vatican.
„Un copil polonez din Danzig, in varsta de 9 ani, bolnav de cancer la rinichi, a fost adus intr-un scaun cu rotile la mormantul lui Ioan Paul al II-lea pentru ca nu mai putea merge. El s-a rugat la mormant si apoi le-a supus parintilor sai ca vrea sa mearga pe propriile picioare si s-a ridicat din scaunul cu rotile si a inceput sa mearga”, a povestit monseniorul Dziwisz.
Cea de-a doua marturie despre un miracol savarsit de fostul suveran pontif a sosit de la un spital din Cleveland si a fost facuta publica de televiziunea americana ABC. In acest caz este vorba de un tanar de 26 de ani, Jory Aebly, impuscat in cap in cursul unei incaierari si care a supravietuit si si-a revenit miraculos dupa ce a primit un rozariu binecuvantat de Ioan Paul al II-lea.de la duhovnicul venit sa-i ofere ultima impartasanie.
Savarsirea unui miracol recunoscut de Biserica constituie o etapa obligatorie in procesul de beatificare, prima etapa a procesului de canonizare, sau de trecere in randul sfintilor din cadrul Bisericii Catolice. Congregatia pentru Cauzele Sfintilor de la Vatican studiaza deja un alt miracol infaptuit de Papa Ioan Paul al II-lea – este vorba despre cazul unei tinere din Franta care s-a vindecat de Parkinson, maladia de care suferea si fostul suveran pontif.
In timpul inmormantarii sale de la bazilica Sfantul Petru, in aprilie 2005, credinciosii veniti din toate colturile lumii au strigat in italiana ‘Santo subito!’, expresie prin care au cerut sanctificarea imediata a lui Ioan Paul al II-lea.
Procesul de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea a fost deschis de Papa Benedict al XVI-lea neobisnuit de repede, la doar doua luni dupa decesul fostului suveran pontif.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.