Noi lucrari la Pasajul Fartec

Noi lucrari la Pasajul Fartec

0 664
Dupa ce, anul trecut, a dublat pasajul, Primaria pregateste licitatia pentru reparatii capitale la partea veche a obiectivului. In aceasta saptamana, municipalitatea va transmite documentatia spre avizare catre Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice. Lucrarile pentru reabilitarea partii vechi a pasajului Fartec sunt estimate la peste 8,5 milioane lei. 
Construit in 1971, pasajul de la Fartec a mai fost in reparatii capitale doar la inceputul anilor 2000. Reprezentantii Primariei au demarat procedura de licitatie pentru reabilitarea vechiului pasaj. Potrivit lui Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei, astazi va fi trimisa documentatia spre verificare la ANRMAP, in termen de 15 zile trebuie sa vina si avizarea, dupa care primaria va posta licitatia.
Expertiza efectuata de o firma specializata a aratat ca una dintre grinzi este serios fisurata, betonul a inceput sa cada de pe armaturi, iar apa se infiltreaza in placa de beton. Stalpii de sustinere au, la randul lor, fisuri verticale. Nu in ultimul rand, infrastructura nu are dispozitive antiseismice, asa cum ar fi necesar. Reabilitarea partii vechi a pasajului Fartec este programata sa dureze 24 de luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor, iar in anumite faze ale interventiilor va fi nevoie de devierea traficului rutier, pe partea noua a podului, inaugurata anul trecut.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.