Noi locuinte la Brasov

Noi locuinte la Brasov

0 63

In Fundatura Harmanului s-au gasit circa 3.000 mp pe care urmeaza sa fie construite cateva blocuri pentru persoanele evacuate si pentru tineri.
Terenul apartine domeniului public al municipiului.
Aceste locuinte vor putea fi cumparate de persoanele evacuate sub diferite motive – principalul este dat de binecunoscutele retrocedari – si vor putea fi achizitionate sub nivelul pietei imobiliare.
O alta parte a locuintelor va fi inchiriata celor ce nu-si pot permite efortul financiar de a le cumpara.
Banii pentru constructii vor fi asigurati de RIAL, principalul beneficiar, de Ministerul Dezvoltarii si Lucrarilor Publice si, in caz de nevoie, bugetul local va contribui si el.
Optimistii de circumstanta electorala – citeste Scripcaru – spun ca peste vreun an blocurile se vor afla la cheie.
Dar cati necajiti vor reusi sa prinda acolo un loc in care sa aiba acoperis deasupra capului? Caci un scenariu posibil – nu este primul de acest fel in Romania postrevolutionara – ar fi cel al afacerilor imobiliare.
Nu de alta, dar intr-un cotidian brasovean am vazut recent o poza care-l prezinta pe primarul Scripcaru bantuit de vizionarism. Va puteti imagina ce moaca are? Sau sa va ajut eu?
Saracul Scripcaru face o mutra, cu un plan desfasurat degeaba in maini, de parca ar fi un berbecut in fata primei oi din viata sa.
Si-ti vine sa-l tragi de maneca si sa-l intrebi: ce-ai facut, mestere, de ti-au trebuit patru ani ca sa descoperi acest teren liber, care este acolo de la facerea lumii moderne? Sau ai asteptat sa sune clopotele urnelor?
Si iata cum o idee umanitara este manjita de interese politice !

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.