Noi laude pentru Mungiu

Noi laude pentru Mungiu

0 99

Ziarul britanic „Times” a publicat un clasament al celor mai bune productii ale anului. Criticii anglo-saxoni au apreciat filmul „4 luni, 3 saptamani si 2 zile” drept „o exceptionala capodopera regizorala, care combina realismul social si comentariul politic cu o tensiune extraordinara”, filmul primind calificativul maxim, cel de cinci stele. In top a mai fost prezent si „A fost sau n-a fost?” al lui Corneliu Porumboiu, notat cu patru stele.


??????????? Filmul lui Cristian Mungiu a fost protagonistul unei gale desfasurate, miercuri seara, eveniment intitulat National Board of Review of Motion Pictures (NBR). „4,3,2” a fost desemnat drept unul dintre cel mai bune cinci filme straine ale anului. Alaturi de el a mai fost nominalizat de „The Band’s Visit” al lui Eran Kolirin, „The Counterfeiters” al lui Stefan Ruzowitzky, „La vie en rose” de Olivier Dahan si „Lust, Caution” de Ang Lee. Castigatorul a fost insa filmului „Scafandrul si fluturele”, in regia lui Julian Schnabel.

??????????? Important este faptul ca filmele nominalizate si premiate la aceasta gala sunt, de cele mai multe ori, si cele care intra in concurs pentru premiul Oscar. Se pare ca toate aceste aprecieri conduc spre o premiera nemaiintalnita printre regizorii romani ai tuturor vremurilor. Nominalizarile pentru mult ravnitul premiu de renume mondial vor fi anuntate pe 22 ianuarie, atunci cand cinematografia romaneasca ar putea intra in istorie.


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.