Noi lămuriri de la Grupului de Comunicare Strategică privind drepturile pe care...

Noi lămuriri de la Grupului de Comunicare Strategică privind drepturile pe care le mai avem (II)

0 104


Având în vedere că la nivelul Grupului de Comunicare Strategică au fost primite întrebări noi ce privesc situaţii punctuale privind respectarea măsurilor de distanţare socială, dar şi pentru a veni în întâmpinarea situaţiilor legate de sărbătorile pascale în contextul din acest an, Guvernul ne oferă nou set de întrebare/răspuns, referitor la modul de folosire a spălătoriilor auto, mersul la piață, viziatare părinților, Slujba de înviere, menit să ne ţină departe de amenzi. Începem cu mașinile deoarece așa cum am scris săptămâna trecuta unii reprezentanți ai poliției dau amenzi deși ordonanțele militare spun altceva. Azi partea a doua:

  • Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declaraţie?
  • Da, dar trebuie să aveţi asupra dumneavoastră cartea de identitate şi declaraţia pe propria răspundere, în care bifaţi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor). De asemenea, vă recomandăm să mergeţi singur, nu cu mai mulţi membri ai familiei şi să vă asiguraţi că agentul economic este autorizat şi respectă toate condiţiile igienico-sanitare impuse de instituţiile cu atribuţii în domeniu. Nu uitaţi să cereţi documentele de provenienţă, bon fiscal, chitanţă sau factură.
  • Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel să vină să mi-o aducă acasă?
  • Da, poate veni, dar trebuie să deţină asupra sa documentele necesare conform ordonanţelor militare şi documentele de provenienţă ale produselor şi să poată emite bon fiscal, chitanţă sau factură.
  • Mai vin comercianţii cu turmele de miei la intrarea în oraş?
  • Nu. Acest lucru nu este posibil.
  • Pot merge la părinţi să le duc produse pentru masa de Paşte?
  • Desigur. Conform ordonanţei militare trebuie să aveţi asupra dumneavoastră cartea de identitate şi declaraţia pe propria răspundere, în care bifaţi punctul 4, motive justificate, precum asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave. De asemenea, recomandăm evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte uşor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces.
  • Pot să îmi şi vizitez părinţii şi să iau masa cu ei de Paşte?
  • Prin Ordonanţele Militare nu sunt permise vizitele de curtoazie în ziua de Paşte, ci doar deplasarea pentru aprovizionarea rudelor care nu se pot aproviziona singure cu produsele necesare. În acelaşi timp, se recomandă, pe cât posibil, evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte uşor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces. Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.