Noi desfiintam tramvaiul, altii construiesc retele cu granturi UE

Noi desfiintam tramvaiul, altii construiesc retele cu granturi UE

0 207

Lucrarile de scoatere a liniei de tramvai sunt in plina desfasurare la intrarea in oras dinspre Bucuresti. Bulevardul Saturn este un adevarat santier. In ciuda opozitiei a numerosi brasoveni, municipalitatea si-a pus in practica proiectul, parte integranta dintr-un proiect mai amplu de eliminare a reteleleor de cabluri aeriene.


In timp ce noi desfiintam unica linie de tramvai din oras, altii, mai avansati decat noi din punct de vedere economic, construiesc retele intregi.

De pilda, grecii au ajuns la concluzia ca pentru a face fata numarului mare de turisti si pentru a reduce poluarea, acest mijloc de transport este ideal. Municipalitatea Atenei a investit recent 350.000.000 EURO, din care 175.000.000 EURO grant de la Uniunea Europeana in vederea modernizarii sistemului de transport, ?in care sa predomine mijloacele de transport nepoluante, care sa foloseasca energia electrica, nu carburanti obtinuti din prelucrarea petrolului. Noua retea de tramvaie acopera toata partea centrala a orasului, unde vin majoritatea turistilor, ajunge pana la marginea marii, unde sunt alte monumente antice si este extins spre Pireu si spre partea de nord a Atenei.
Interesant ar fi ca peste cativa ani sa ne trezim in aceeasi situatie si ?sa incepem sa construim linii de tramvai, facand mare tam-tam pe tema reducerii poluarii (a propos, in ritmul in care o tine Vladescu cu taxele de ecologizare, s-ar putea sa ne dorim mult de tot tramvaie…)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.