Noi boli in Europa

Noi boli in Europa

0 55

Experti din cele 23 de tari ale Uniunii Europene s-au reunit nu de mult la Centrul European pentru Prevenirea Bolilor, unde si-au exprimat ingrijorarea fata de posibila aparitie a unor noi boli pe continent.
Noile afectiuni pot fi provocate de insecte si rozatoare, in conditiile in care clima de pe continent devine tot mai calda si mai umeda.
Daca pana acum circa jumatate de secol era pastrat inca un echilibru in natura si relatia om – mediu inconjurator, influenta modernizarii vietii a dus la rezultate catastrofale, mai intai pentru evolutia naturii, apoi, rezultand din aceasta, pentru om.
Caci in natura s-au petrecut asemenea modificari, iar la micile vietuitoare asemenea mutatii, incat nu se mai stie exact unde este si unde nu vestitul Bau-Bau. Astfel s-a putut constata o violenta tot mai mare la aceste mici vietuitoare – insecte care se hranesc cu sange, soareci si sobolani si chiar serpi – care, in afara faptului ca au devenit insistent de agresive, au ajuns sa transmita boli nemaiintalnite pe meleaguri europene, probabil datorate si ele unor mutatii majore cauzate de poluare
Acest semnal de alarma nu trebuie deloc neglijat, el trebuind sa fie pus ca tema importanta in cadrul luptei impotriva poluarii pe glob.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.