Noi basme basesciene

Noi basme basesciene

0 133

Am mintit si eu la viata mea. Daca as fi spus numai adevarul, el nu ar fi fost acceptat de convenientele stupide care manipuleaza societatea, gen „vai, dar cum poti sa faci asta!” sau „vai, dar cum ai putut face ailalta!”.
Si a trebuit sa mint cand intarziam de la scoala pentru ca ma uitam, pe drum, cum unii sapa o groapa in asfalt; si a trebuit sa-mi mint iubita sau nevasta cand scapam uneori caii; si a trebuit sa-mi mint sefii, pentru ca nu ar fi acceptat adevarul, in fond pasnic, dar neincadrandu-se in regulile convenientelor calpe, ci doar in slujba unora.
Acuma, pe ultima suta, am ajuns la concluzia ca, spunand adevarul, imi pot recunoaste prietenii de neprieteni. Regret ca nu am indraznit figura mai din timp!
De aceea nici nu pot sa-l inteleg pe Basescu, acest om dovedind tot mai mult si mai des lipsa de caracter si mintind cu cartile pe fata. Si nu pentru altceva, ci pentru faptul ca minciuna sa este adresata unei intregi tari, fiind periculoasa prin caracterul ei. Aceste minciuni nu mai sunt motivarea intarzierii datorate unei sedinte si spuse nevestei dupa o intarziere prin crasme sau femei, sau povestea cu traficul blocat spusa sefului, la serviciu, ci sunt minciunile unui om paranoic de orgolios si dorindu-se dictator.
O sa redau, in continuare, bucati din declaratiile lui Basescu prilejuite cu ocazia depunerii juramantului de catre noul ministru de Interne, Liviu Dragnea, fost pedist, actual pesedist, si poreclit de Basescu, prin 2007, „Teroristul”. Prin recentele sale declaratii Basescu da un ultimatum, celor doua partide care formeaza coalitia guvernamentala, sa-si spele rufele murdare in familie si sa nu mai provoace afectari ale activitatii Guvernului.
Asta ca sa vedeti si dumneavoastra, stimati cititori, cum isi permite un presedinte ce se pretinde echidistant, conform Constitutiei, sa minta cu nerusinare.
„Protocolul semnat intre cele doua partide nu imi este opozabil. Stiti foarte bine ca nu am fost implicat in negocierea acestui protocol, nu am nici favoruri, nici obligatii de pe urma acestui protocol.”
Minciuni gogonate, cand el ia parte pe fata partidului sau de suflet, PD-L, in asa fel incat si tzatzele din piete vad cum Boc nu-i iese din cuvant. Nu are favoruri? Ba da, pentru ca jumatate din Guvern ii pupa talpile, iar cealalta jumatate se clatina, condusa gresit de o calauza incapabila pe drumuri periculos de abrupte, tot spre el. Iar principala sa obligatie ar fi sa nu-si mai bage nasul prezidential cu tipar de sobolan prin problemele politice ale componentilor coalitiei, ca nu pentru asta este platit.
„Voi actiona constitutional. Fac apel la ambele partide ca problemele interne sa nu fie transferate catre Guvern, pentru ca nu voi mai da curs niciunei actiuni care va afecta Executivul, din motive interne. Este prima si ultima data cand fac acest lucru.”
Fatarnicie! Care orgolios oportunist nu schimba macazul pe varianta favorabila lui?
Iar fatarnicia este demonstrata, printre altele, si de faptul ca echidistantul presedinte Traian Basescu apare, „intamplator”, tot pe unde se aduna la sfat pedelistii, dar niciodata pe unde e trupa pesedista.
Mai trebuie spus ceva?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.