Noi am pierdut ocolitoarea, sibienii o transforma pe-a lor in autostrada…

Noi am pierdut ocolitoarea, sibienii o transforma pe-a lor in autostrada…

0 55

Desi Sibiul este la doar 142 km distanta de Brasov, se desprinde la ani lumina ca dezvoltare si strategie de viitor.
In timp ce la noi unii ar opri lucrarile la aeroport pe motiv ca l-ar face cu 35 de milioane de euro, sibienii l-au modernizat pe al lor, investia insemnand 60 de milioane de euro (doar modernizarea).
In timp ce desteptii nostri din administratia locala au volatilizat, cu concursul autoritatilor centrale, proiectul ocolitorii mari, transformand-o intr-o bucatica de drum paralela cu DN1!!! si o bucatica din ocolitoarea mica, ocolitoare ce e deja artera in oras, sibienii vor ridica centura de ocolire a Sibiului la rang de autostrada!
Noi am dat un sut vartos finantarii de la Banca Mondiala, in timp ce sibienii au obtinut fonduri ISPA! Dar asta e, daca brasovenii au preferat sa-si contemple in liniste lehamitea in loc sa iasa si sa dea foc urnelor de vot!
Recent, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a semnat un nou contract cofinantat de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA si de catre Guvernul Romaniei prin bugetul de stat, in vederea realizarii expertizei tehnice a lucrarilor executate de catre Antreprenorul TODINI SpA pentru obiectivul „Varianta de ocolire a Municipiului Sibiu la standard de autostrada”. Obiectivul general al contractului il reprezinta realizarea unei expertize tehnice a lucrarilor executate de catre Antreprenorul TODINI SpA in cadrul contractului de constructie a variantei de ocolire a Municipiului Sibiu la standard de autostrada.
Cu o valoare totala de 39.000 Euro (exclusiv TVA), contractul de asistenta tehnica a fost atribuit prin cerere de oferta firmei SOCOTEC International Romania SRL.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.