,,Noaptea Muzeelor”, în județul Brașov

,,Noaptea Muzeelor”, în județul Brașov

0 149

Evenimentul Noaptea Muzeelor a ajuns în 2019 la edișia a 15-a. Ca la fiecare ediție și de data aceasta, evenimentul propune iubitorilor de cultură și de frumos vizite nocturne la multe muzee, instutuții de cultură, case memoriale și asociații peste tot în țară, dar și în județul Brașov. Iată lista obiectivelor care pot atrage vizitatori în județul nostru:

Muzeul Casa Mureșenilor (program 18:00-00:00)

Casa Mureșenilor va găzdui anul acesta ateliere de bio-chimie și realitate augmentată, câteva concerte și expoziția „Istoria calculatorului”.

Casa Ștefan Baciu (program 18:00-00:00)

Cei care vor călca pragul Casei Ștefan Baciu vor putea participa la un atelier de origami, o expoziție de artă, un concert și chiar la evenimentul „Poezii pe întuneric”.

Asociația Cultour – Piața Sfatului (program 19:00-22:00)

Cei care doresc să întâlnească trei personaje care au marcat istoria Brașovului sunt așteptați în Piața Sfatului pe 18 mai, unde reprezentanții Asociației Cultour îi vor readuce la viață pe Johannes Honterus, Maria Băiulescu și Elena Mureșianu. Muzeul Casa Junilor – Expoziția Portul tradițional al femeilor și al Junilor din Schei și Brașovechi (deschis între orele 18:30-00:00)

Expoziția prezintă portul tradițional și costumele Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi. Noaptea Muzeelor este unul din rarele momente când publicul poate admira frumosul port tradițional al vechii comunități românești din Brașov.

Muzeul Casa Sfatului (program 16:00-00:00)

Situat în Piața Sfatului, muzeul Casa Sfatului se pregătește să surprindă vizitatorii cu o serie de expoziții tematice, printre care Expoziția „Brașov 1987” sau Expoziția „Studio Dacia Felix”.

Rope Street Muzeum Night (program 11:00-22:00)

Un muzeu despre fața nevăzută a Brașovului, care va descoperi clădirile pierdute din picturi și va ilustra a doua cea mai mare dioramă despre centrul istoric al orașului. Vizitatorii vor putea cumpăra suveniruri unice, simboluri ale istoriei brașovene.

Muzeul Civilizației Urbane (program 18:00-24:00)

Aflat în apropiere de Piața Sfatului, într-o clădire cu o deosebită importanță istorică și culturală, Muzeul Civilizației Urbane, ilustrează stilul de viață al locuitorilor din mediul urban pe parcursul a trei secole. Muzeul a pregătit pentru ediția din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor o serie de expoziții, dar și un concert de clavecin și muzică de cameră.

Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” Rupea (program 18:00-24:00)

Vizitatorii care vor trece prin Rupea pot vizita expoziția permanentă a Muzeului Etnografic Gheorghe Cernea, o expoziție care ilustrează viața rurală a locuitorilor din jurul localității Rupea.

sursa facebook

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.