Nivelul de concentrare se reduce in functie de varsta

Nivelul de concentrare se reduce in functie de varsta

0 104

Cu cat inaintam in varsta, cu atat ne este mai greu sa fim atenti. Potrivit unui studiu publicat marti in Journal of Cognitive Neuroscience, studiul a fost realizat cu ajutorul a doua grupe de voluntari, formate din cate 12 adulti, a caror medie de varsta era de 26 de ani, respectiv de 70 de ani, informeaza AFP.
Voluntarii au fost rugati sa retina mai multe chipuri umane, in timp ce creierele lor erau scanate cu un aparat de reprezentare a imaginilor prin rezonanta magnetica, care produce un zgomot asemanator celui produs de un picamar.
Unul dintre autorii studiului a declarat: „Persoanele tn varsta sunt vulnerabile tn fata surselor care le distrag atentia din cauza incapacitatii lor de a suprima stimulii tnconjuratori care nu au legatura cu subiectul tn cauza”
Dale Stevens, initiatorul studiului a declarat: „Creierele persoanelor tn varsta procesau multe alte informatii inutile, precum cele care proveneau din mediul tnconjurator, precum zgmotul produs de scanner”.
In 2006, un studiu asemanator demonstra ca schimbarile subtile care au loc la nivelul scoartei cerebrale de-a lungul vietii adulte se accentueaza dupa varsta de 65 de ani.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.