Nitroporos Fagaras se relanseaza

Nitroporos Fagaras se relanseaza

0 168

Veste buna pentru fagaraseni. De la 1 iulie se va redeschide activitatea la compania Nitroporos Fagaras. Pentru inceput vor fi deschise doua fabrici, cea de acid azotic si cea de azotat de amoniu poros. Anuntul a fost facut de catre proprietarul companiei, omul de afaceri, Ioan Niculae.
Acesta a mai dat o veste buna, anuntand ca angajarile au fost reluate la combinatul din Fagaras si ca societatea va ajunge la un numar total de aproximativ 1000 de ngajati.
„Am vrut sa inchidem combinatele chimice, dar Guvernul ne-a dat o gura de oxigen si ne-a lasat sa folosim gazele din productia interna, adica la un pret mai mic, ceea ce ne reduce costurile de productie. In acest fel putem angaja si relua activitatea la toate combinatele chimice, iar acest sector al economiei poate fi revigorat”, a declarat Ioan Niculae.
Afaceristul a mai facut un anunt care are menirea de a descreti fruntile oamenilor: activitatea fabricii de metanol din combinatul chimic Viromet Victoria va fi reluata, motivul fiind tot scãderea pretului gazelor naturale.
„Metanolul este extrem de important pentru economia romaneasca, iar faptul ca vom putea relua productia de la Victoria este multumitor, mai ales ca am avut o oferta de cateva zeci de milioane de euro pentru vanzarea acestuia catre un grup iranian, dar am refuzat, pentru ca oamenii de acolo ar fi avut de suferit”, a mai spus Niculae.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.