Nita pedepsit fiindca suge degetul?

Nita pedepsit fiindca suge degetul?

0 63

A ramas celebru apelativul adresat de Ion Iliescu unui jurnalist nabadaios care ii lovea masina cu pumnii si picioarele acum cativa ani : “mai animalule”. Animalul era jurnalist la ziarul “Telegraf” din Constanta. Precum in teoria darwinista, cand maimuta s-a transformat in om, “animalul”, devenit pesedist si primar pe deasupra, a evoluat in ochii prezidentiali la cele mai inalte culmi, devenind un model de urmat. Radu Mazare, primarul-bariera al Constantei, a devenit etalonul de buna practica in Partidul Social Democrat.
Organizatia condusa de Mazare a avut un „comandament judetean la alegerile din luna iunie”, astfel ca au lucrat aplicat, concret, luand problemele specifice fiecarei localitati in parte, avand un mesaj adaptat, spune presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, adaugand:
„Asta inseamna munca politica de substanta si nu sa stai sa sugi din deget si sa emiti fraze teoretice”.
Pana aici e clar. Iliescu + Mazare = love. Neclar este cine suge degetul, care deget si daca nu cumva suptul degetului este interzis in statutul PSD, ori daca nu cumva este stipulat expres ca fapta de mare curaj in art. 66 invocat de Cosntantin Nita pentru a nu lasa prada (functia de presedinte de organizatie judeteana) dintre dinti.
Desi raspunsul lui Iliescu vine la acuzatiile aduse de Vasile Dancu, acest raspuns este valabil si pentru Nita Constantin, aflat in aceeasi situatie ca si colegul sau de la Cluj, respectiv „supt” 20%. Degeaba incearca Neagoe sa mute rezultatul din sfera matematica in cea filosofica si sociologica, cu explicatii savante asupra comportamentului deviant al electoratului transilvan, fata de cel moldovean ori de cel vrancean. Indiferent ce-au pus la cale alegatorii pe la apus de soare, ca sa ni-i omoare pe Nita si Dancu, Iliescu e neinduplecat. Sau munca politica, sau afara. Lasati teoria si degetul!
Si totusi, Nita e pedepsit pentru un gest atat de inocent, precum suptul degetului?

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.