Nita acuza guvernul de superficilaitate

Nita acuza guvernul de superficilaitate

0 132

Vicepresedintele PSD, deputatul Constantin Nita, reclama superficialitatea Strategiei? energetica a Romaniei pentru perioada 2007-2020, aprobata de guvern la sfarsitul saptamanii trecute. Nita sustinut ca proiectul nu are aplicabilitate, iar premierul Calin Popescu Tariceanu a confirmat acest lucru, anuntand ca „se mai lucreaza pe text”, asta, in ciuda faptului ca a fost aprobat.


„Executivul doreste sa reuneasca intr-o noua companie energetica toate firmele de profil unde statul mai este actionar majoritar, fara a fi analizat implicatiile demersului. Aceasta strategie nu reuseste sa clarifice aspecte precum functionarea pietei interne in conditii de transparenta si competitivitate, nu garanteaza dreptul consumatorului de a-si alege in mod liber furnizorul, nu impune anularea contractelor de energie electrica incheiate ilegal si nu stabileste calitatea de consumator vulnerabil pentru consumatorii casnici si IMM-uri”, mai sustine deputatul PSD.


Nita, , care coordoneaza Departamentul de energie, resurse si politici al partidului, afirma ca nu s-a luat in calcul nici macara stabilirea unui tarif unic pentru consumatorii vulnerabili si nici obligativitatea operatorilor de a dezvolta infrastructura de care dispun.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.